Якщо ви переїхали

Заяву на запит пенсійної справи за новим місцем проживання подає пенсіонер особисто в орган, що призначає пенсію за новим місцем проживання (реєстрації).

Вимоги до порядку подання заяви на запит пенсійної справи за новим місцем проживання подібні до вимог до порядку подання заяви на поновлення виплати пенсії.

Заяву про запит пенсійної справи подає пенсіонер особисто, а якщо особа, якій призначено пенсію, не досягла повноліття або є недієздатною, то заяву подає законний представник такої особи.

До заяви про запит пенсійної справи додають документ, що підтверджують нове місце проживання пенсіонера, бажано пенсійне посвідчення.

Для осіб, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, до заяви, крім документів, що посвідчують особу, додають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, видану відповідно до постанови Кабінету М міністрів України №509 від 01.10.2014р.

Місце тимчасового проживання, зазначене в заяві пенсіонера, у довідці має належати до території обслуговування Пенсійного фонду України, куди звертається особа.

Термін дії довідки, її оформлення, наявність відміток підрозділів Державної міграційної служби мають відповідати вимогам Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що є чинним на дату звернення до органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *