Інтелектуальна еліта міста

Людина без знань, що птах без крил: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті. Широкі знання, звичка мислити, благородство почуттів є саме тими трьома якостями, що формують ці крила, із якими людина є освіченою у повному розумінні цього слова…

Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет. Недарма видатні діячі нашої держави надавали виняткового значення формуванню розумового потенціалу українського громадянства, вважаючи, що тільки еліта може просувати суспільство й державу до висот досконалості. Вважаємо, що наше освітянське завдання полягає в тому, щоб дбайливо ростити нові таланти, починаючи з найменших літ.

Нам і справді є чим пишатися. У 2015-2016 навчальному році в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін брали участь  29 учнів, 13 із них стали переможцями: Шабалдас Надія – І місце з екології (учениця 11 класу ЗОШ №5), Снагощенко Ольга – І місце з історії (учениця 11 класу ЗОШ № 3),  Ліщина Вадим – ІІ місце з біології (учень 9 класу СШ №7), Курлейко Оксана – ІІ місце з правознавства (учениця 10 класу ЗОШ №3), Туча Олексій – ІІ місце з історії (учень 10 класу ЗОШ №1), Юрков Костянтин – ІІІ місце з хімії (учень 9 класу ЗОШ № 1), Удовиченко Дарина – ІІІ місце з української мови та літератури (учениця 9 класу ЗОШ №1), Андрєєв Сергій – ІІІ місце з географії (учень 8 класу ЗОШ № 5), Поляков Самір – ІІІ місце з математики (учень 9 класу ЗОШ № 6), Даниленко Лілія – ІІІ місце з англійської мови (учениця 9 класу СШ № 7), Петренко Ірина – ІІІ місце з трудового навчання (учениця 9 класу СШ № 7), Соловей Альбіна – ІІІ місце з біології (учениця 8 класу СШ № 7), Петренко Валерія – ІІІ місце з російської мови та літератури (учениця 9 класу ЗОШ № 5).

Приємним є той факт, що команда учнів показала дійсно високий результат, адже цього року відсоток учнів-переможців становить 44,8% проти минулорічного, який становив 30,3%.

Слід зазначити, що вперше за останні роки учні нашого міста Снагощенко Ольга та  Шабалдас Надія вибороли перші місця й представлятимуть Сумщину на ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін. Віримо, що отриманий досвід, ґрунтовні знання обов’язково нададуть дівчатам упевненості, допоможуть досягти нових вершин на Олімпі Знань.

Ми ще і ще раз переконалися: нам є ким пишатися, до чого прагнути і куди рости.     Щиро бажаємо учнівській молоді подальших успіхів, бажаємо знайти себе в житті, щоб обраний шлях був радісним і світлим. Пам’ятаймо, знання – найбільший скарб людини, ціну якого вона сама і визначає. Щоб заволодіти ним, потрібно постійно вчитися, не боятися відкривати  сторінки  нового, невідомого  і  пам’ятати, що чого б ти не навчався, ти навчаєшся для себе.

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *