Електронні закупівлі: відкрито і ProZorro

У Лебединській міській раді розпочато роботу із впровадження системи, яка дозволить зробити процес проведення тендерів відкритим та прозорим. З цією метою міською радою ініційовано проведення навчань для розпорядників бюджетних коштів, представників бізнесу міста щодо роботи в системі ProZorro. Це, на думку першого заступника міського голови Ольги Зікєєвої, сприятиме ширшому залученню бізнесу до роботи в системі електронних закупівель, розширенню реальної конкуренції, а також зробить процедуру державних закупівель відкритою для перевірки та контролю територіальної громади .

Презентація  системи ProZorro для керівників лебединських підприємств, в тому числі й комунальних, пройшла 24 лютого у приміщенні міської ради. Спеціаліст по роботі з державними клієнтами Zakupki.prom.ua Олена Дем’яненко відзначила, що он-лайн тендери в системі ProZorro дозволять  значно економити бюджетні кошти, підвищити рівень прозорості, відкритості та запобігання корупції у сфері державних закупівель. Завдяки цій системі кожен бажаючий, зайшовши в Інтернет, зможе побачити  результати торгів проведених у будь-якій з  установ міста. З 1 серпня поточного року  система  публічних закупівель почне працювати для всіх замовників. Планується, що вже з 1 квітня 2016 року наше місто приєднається до системи, що працює в пілотному режимі.

Під час проведення презентації присутні ставили багато запитань, дискутували, що свідчить про зацікавленість новою системою Prozorro.

Довідка. Система «Prozorro» – це ефективний інструмент основні цілі якого вбачаються у викоріненні та системному запобіганні корупції, неприпустимості дискримінації та об’єктивній оцінці тендерних заявок, а також повній звітності і аналізі всіх державних закупівель.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *