Новий насос на центральному водозаборі

Для забезпечення надійного та безперебійного постачання питної води населенню, КП «Водоканал» провів планову заміну застарілого глибинного насосу на артезіанській свердловині центрального водозабору.

Як відзначає директор підприємства Микола Литовченко, це дозволить не тільки покращити якість та стабільність надання послуг, а й, що не менш важливо, зменшити споживання електроенергії.

Старий насос, який працював у свердловині до цього часу, вже повністю використав свій ресурс та нещодавно вийшов із ладу. Новий, більш енергоефективний агрегат, потужністю 63 куб. м води за год, встановили спеціалісти КП «Водоканалу» 24 лютого 2016 року. Вартість насосу склала 25 тис. грн. Придбаний він за власні кошти підприємства

Як відзначають на самому комунальному підприємстві «Водоканал», сьогодні основна увага приділяється проблеми економного використання електроенергії та модернізації насосного обладнання. Пріоритетним напрямом в роботі системи водопостачання є зменшення споживання електроенергії. Відтак, підприємство закуповує нове обладнання та встановлює енергоощадні насосні агрегати, зі збереженням необхідних технічних характеристик.

В найближчих планах підприємства – заміна глибинного насосу і на свердловині по провулку Верстатників.

Відділ з питаньт внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *