Моніторинг якості надання соціальних послуг

Питаннями соціального захисту громадян похилого віку у Лебедині опікується управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради та  міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Організацію надання соціальних послуг на дому громадянам похилого віку, ветеранам війни і праці, інвалідам здійснює відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

Відділення обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих, інвалідів та учасників Другої світової війни,  учасників бойових дій,  дітей війни,  інвалідів загального захворювання,  інвалідів з дитинства,  ветеранів праці.

Також відділенням обслуговуються громадяни похилого віку, які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні, відповідно чинного законодавства України, забезпечити їм догляд і допомогу. Обслуговування таких громадян здійснюється за плату відповідно до затверджених тарифів на платні соціальні послуги.

На сьогоднішній день у відділенні соціальної допомоги вдома  соціальною послугою догляду вдома користується понад  500  громадян  похилого віку – жителів м.Лебедина, з них – 4 на платній основі.  Їм надається  допомога в доставці  продуктів  харчування,  медикаментів, промислових та господарських товарів, прибиранні приміщення, вирішенні ділових питань, оплаті платежів, наданні дрібних побутових послуг, тощо. Відділення нараховує 43 (сорок три) дільниці і обслуговує мешканців м. Лебедина та жителів сіл Куданівка та Токарі.

З метою більш якіснішого виконання заходів соціальної послуги догляду вдома щороку Лебединський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проводить моніторинг та оцінку якості соціальних послуг.

З даною метою Лебединським міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  був виданий наказ № 244 від 30.12.2015 р.   про призначення відповідального, створення комісії та строків проведення моніторингу соціальних послуг (внутрішньої оцінки якості соціальних послуг) у І-му кварталі  (18 січня – 29 січня) 2016 р.

На виконання даного наказу була призначена відповідальна особа (заввідділенням соціальної допомоги вдома А.М. Ткаченко) по проведенню внутрішньго моніторингу,  створена комісія із працівників територіального центру щодо визначення внутрішньої оцінки якості соціальних послуг та вказані терміни проведення – 18 січня – 29 січня 2016 р. Працівниками відділення соціальної допомоги вдома був розроблений опитувальник, який складався із 7 запитань.

Опитування   проводилося  серед підопічних відділення соціальної допомоги вдома з метою вивчення рівня задоволеності отримувачів соціальної послуги догляду вдома  та за результатами даного опитування  була проведена робота по оцінюванню якості соціальної послуги та визначенню узагальненого статусу установи.

За результатами внутрішньої  оцінки якості соціальних послуг, які  відображені у шкалі оцінки кількісних показників, що передбачені Державним стандартом догляду вдома та шкалі оцінки якісних показників соціальних послуг,  Лебединський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  отримав   оцінку  якості  соціальної послуги  (узагальнений статус 92,7 %  «добре») та Рекомендації по роботі з суб’єктом, що надає соціальну послугу : «Продовжувати роботу з суб’єктом».

Лебединський міський територіальний центр соціального обслуговування

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *