Бринить, співає наша мова

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію. Вона передається сотнями й сотнями попередніх поколінь, виплекана у давньому переказі та у народній пісні.

Напередодні 21 лютого – Міжнародного дня рідної мови, в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відбулася поетична зустріч «Бринить, співає наша мова».  

Це відносно молоде свято, – відзначила ведуча заходу Тетяна Криницька, – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.

В День української мови має звучати лише і тільки українська поезія, – впевнені в музеї. Тож, особливо приємно, що серед численних гостей свята – учнів СШ №7, були й ті, хто пробує свої сили в поезії. І хай вони ще не досягли тих вершин, що у них попереду, але прагнення прилучитися до таїни творення, до світу художнього слова, пізнати секрети поетичної творчості заслуговують на повагу.

3359

3360

Присутні із захопленням слухали поезію своїх однолітків із ЗОШ №1 Зої Бруньової та Дарини Удовиченко, які ділилися власними віршами, а через них досвідом та емоціями. Вони читали вірші на ліричні та соціальні теми, лунала чудова музика у виконанні Софії Бубон.

Такий формат заходу, на думку працівників музею, є спробою підтримати сучасне мистецтво й зробити так, щоб молоді люди не ховали свої вірші у шухляди, а мали можливість показати себе й розвивати творчі здібності. Також такі зустрічі пропагують любов до книги, поезії та є альтернативою беззмістовному просиджуванні в Інтернеті.

3361

Тож захід сподобався всім. Талановиті лебединці отримали заслужені оплески, а слухачі – гарні враження та настрій.

Побажала юним літераторам рости, попри всі труднощі й Тетяна Криницька. Вона також висловила впевненість, що в України є майбутнє, коли вже виросло таке гарне покоління.

3357

3362

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *