У Лебедині відзначили День Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 19 лютого, лебединці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, відстоюючи права, гідність і свободи людини, європейське майбутнє України.

Біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та Героям АТО на мітинг-реквієм зібралося близько сотні громадян різного віку аби згадати подвиг Небесної Сотні.

Для кожного свідомого громадянина, для усього нашого народу – День Героїв Небесної Сотні – це не просто данина громадянській відвазі, силі духу учасників Революції гідності, а й нагода гідно вшанувати пам`ять самовідданих патріотів, які поклали життя на вівтар служіння Вітчизні.

3324

3326

Звертаючись до учасників мітингу, міський голова Олександр Бакликов, підкреслив що Революція гідності змінила свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, свободу протесту, за право на гідне життя у своїй країні. І сьогодні, наш святий обов’язок зробити так, щоб їхня мрія про нашу країну – стала реальністю.

Ми всі маємо об’єднувати свої зусилля для того, щоб робити нашу країну процвітаючою і справедливою. А також не забувати тих, хто відстоює нині єдність держави на Сході України. Я бажаю усім воїнам, які зараз воюють в АТО, прихильності від долі та оберегу від Бога, – наголосив очильник міста.

Патріотичними піснями привітали присутніх солісти міського відділу культури Олена Демиденко та Світлана Набок.

Віддати шану мужності і патріотизму українців, закликав присутніх учасник АТО з міста Лебедина майор Верхов, а також низько вклонитися тим патріотам, які розпочали і продовжують боротьбу за українську незалежність.

3336

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. В пам’ять про них до пам’ятного знаку поклали живі квіти.

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. А Герої Майдану назавжди залишаться жити в нашій пам’яті!

[layerslider id=”128″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *