Бібліотечний вернісаж

Місяць лютий багатий на свята, найцікавішими з яких є День Валентина та Стрітення. В бібліотеках міста було проведено ряд заходів до цих свят.

Прекрасне свято-День святого Валентина-покровителя всіх закоханих. Багато великих композиторів, поетів, письменників присвятили цьому чудовому почуттю свої твори. Любов – це почуття, про яке писали у всі віки, яке надихало на лицарські подвиги й двобої. Це подарунок неба. Любов не може бути щасливою або нещасливою, тому що навіть нерозділене кохання робить людину духовно багатою, вдячною і красивою.

Працівники бібліотеки №1 з учнями 4-го класу ЗОШ №3 (кл. керівник Запорожець Г.І.) провели літературно-розважальну програму «І квітне на землі кохання у ніжний Валентинів день». Діти дізналися історію виникнення свята, з цікавістю прослухали про те, як святкують його в різних країнах світу. Учні розповіли як святкують день Валентина в родинах. А потім розпочалися розваги. Діти складали розбиті серця, крутили стрічку дружби, відшукували казкові пари, «Амури» дарували валентинки та ін. З нагоди свята всі учасники отримали солодощі.

Також, у читальному залі бібліотеки  оформлено книжкову виставку-інсталяцію , присвячену Дню всіх закоханих.

3298

Година поезії «Кохання цінувати вмійте» для учнів старшого шкільного віку пройшла у міській бібліотеці №2. Темі кохання присвятили свої найкращі вірші всі поети світу. Адже це вічна тема. Учні познайомилися з іменами поетів справжньої поезії, так як справжня поезія – це мова душі, і коли вона досконала, то звучить як музика. Ця тема знайшла відображення і в поезії  поетів Сумщини: А.Луговського, А.Гризуна, О.Олеся, М.Гриценко та ін. Лейтмотивом заходу стали рядки поезії К. Ваншенкіна :«Любов буває не у кожного, та перше кохання- у всіх…».

Наш народ має багаті традиції, що дійшли до нас із сивої давнини. Так, ще за давніх часів 15-го лютого люди відзначали свято Стрітення, вважаючи, що цього дня зима зустрічається з весною. У церквах на Стрітення освячують воду і свічки — їх вважають цілющими, а також сімей­ними оберегами. Це одне з 12 найбільших свят християнського року,  яке завершує різдвяний цикл.

Для учнів початкових класів бібліотеками №1 та №2 було проведено години народознавства «Народний календар: Стрітення» та «Стрітення Господнє». Мета цих заходів: ознайомити дітей з українським народним святом Стрітення, зокрема з прикметами, прислів’ями, пов’язаними з цим святом, прищеплювати інтерес до традицій, культури українського народу. Діти дізналися не лише історію та традиції свята, а й прикмети, ритуали, пісні та прислів’я цього дня.

3300

У бібліотеці №3 до Дня Валентина було оформлено книжкову виставку «Над світом владарює лиш кохання», а до  Стрітення – «Свята і традиції мого народу».

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *