Міський центр допомоги учасникам АТО повідомляє:

Шановний учасник антитерористичної операції, Ви маєте право:

1) на безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів; першочергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів); Звертатись до Лебединської центральної районної лікарні.

2) на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Звертатись: м. Лебедин, вул.. Щорса, 55, каб.4. при собі мати: копія паспорта(1,2 стор. та стор. з реєстрацією), копія ід.номера, копія посвідчення УБД, довідка ф.070 з лікарні, копія довідки про безпосередню участь в зоні АТО.

3) 75-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю); 75-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання. Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні. . Звертатись: м. Лебедин, вул.. Щорса, 55, каб.4. при собі мати: копія паспорта(1,2 стор. та стор. з реєстрацією), копія ід.номера, копія посвідчення УБД,довідка про склад сім’ї.

4) на першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов (Звертатись:  м. Лебедин, вул. Пушкіна, 2.), та першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва (Звертатись: м. Лебедин, вул. Пушкіна, 11).

5) на забезпечення дровами (якщо є можливість опалювати житлове приміщення твердим паливом) Звертатись: м. Лебедин, вул.. Щорса, 55, каб.4. при собі мати: копія паспорта(1,2 стор. та стор. з реєстрацією), копія ід.номера, копія довідки про безпосередню участь в зоні АТО, довідка про склад сім’ї.

6) Ви маєте право пройти психологічну реабілітацію протягом  14 днів на базі санаторно-курортних закладів України: санаторій «Феофанія» м. Київ, санаторій «Остреч» Чернігівська обл., санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» Харківська обл., санаторій «Орізонт» Одеська обл.

Реабілітаційною установою надаються послуги з психологічної реабілітації, які включають:

-проведення індивідуальних та групових зустрічей з досвідченими психологами (у функції яких входить психологічна просвіта та консультування, тренінги, моделювання поведінки тощо);

– виїзні автобусні екскурсії до історико-культурних пам’яток;

–  спортивно-оздоровчі заходи, зокрема безоплатне відвідування басейну, спортивної зали;

– освітньо-пізнавальні та релаксаційні заходи (концерти, кіно, вечори відпочинку, користування бібліотекою, wi-fi зоною тощо).

Зазначені послуги надаються залежно від індивідуальних побажань учасника антитерористичної операції.

Без додаткових витрат для учасника антитерористичної операції реабілітаційна установа надасть послуги з фізичного відновлення: – прийом лікувальних мінеральних вод,  фіто чай;

– різноманітні ванни;

– – лікувальна фізкультура, масаж;

– арома- та спелеотерапія, інгаляторій.

Для отримання реабілітаційних послуг пропонуємо Вам звернутися з заявою до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Лебедин, вул. Щорса, 55, кабінет №4, телефон для довідок 2-14-92. До заяви додаються: копія посвідченя учасника бойових дій та копія документа про безпосередню участь в антитерористичній операції.

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *