Застосування спрощеної системи оподаткування юридичними особами-платниками єдиного податку третьої групи

Відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року N 909-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”, який набрав чинності з 01.01.2016 року, юридичні особи – платники єдиного податку  третьої групи  мають право застосовувати спрощену систему оподаткування при граничному обсязі доходу за рік від здійснення господарської діяльності, що не перевищує 5 млн. грн.

Юридичні особи – платники єдиного податку  третьої групи, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн. грн., але не перевищили обсяг доходу 20 млн. грн., не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році.

Умова щодо зобов’язання  платника єдиного податку  перейти на сплату інших податків і зборів  у разі перевищення обсягу доходу у 5 млн. грн., буде застосовуватись  до обсягу доходу, отриманого у 2016 році.

Крім того звертаємо увагу, що юридичні особи – платники єдиного податку  третьої групи у 2016 році застосовують  нові ставки єдиного податку, а саме:

–  3 відсотки доходу – у разі сплати податку на додану вартість;

–  5 відсотків доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *