На порядку денному – боротьба із злочинністю

Питання боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку в місті Лебедині обговорювалися 18 січня на апаратній нараді у міського голови Олександра Бакликова.

Про результати роботи за 2015 рік проінформував присутніх начальник Лебединського відділу поліції ГУНП в Сумській області Микола Герасименко. Ним, зокрема наголошено, що протягом 2015 року оперативно-службова діяльність служб та підрозділів міського відділу спрямовувалася на досягнення позитивних результатів оперативно-службової діяльності підрозділу, своєчасне та якісне реагування на заяви та повідомлення громадян, розкриття злочинів та профілактичну діяльність серед населення.

Загалом, за 2015 рік в м. Лебедині зареєстровано 541 повідомлення про кримінальне правопорушення, за якими було розпочаті кримінальні провадження. Після проведення досудового розслідування, 334 кримінальних провадження були закриті за відсутністю події чи складу злочину, а також у зв’язку із відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення.

З решти, 207 кримінальних проваджень: 55 – невеликої тяжкості (21 – передано до суду); 78 – середньої тяжкості (36 – передано до суду); 79 – тяжких (45 – направлено до суду).

Всього в місті здійснено 96 крадіжок, 14 шахрайств, 11 фактів заволодіння транспортними засобами, 8 грабежів, 8 хуліганств, 6 – привласнення майна, 5 – ухиляння від сплати аліментів, 3 – незаконне зберігання зброї і боєприпасів та 1 вимагання. Також було зафіксовано 13 випадків завдання легких тілесних ушкоджень, 1 – завдання шкоди здоров’ю середньої тяжкості та 1 випадокок погрози вбивством.

Виявлено 8 злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів. Разом з тим на території міста не фіксувалося зґвалтувань, умисних вбивств, розбоїв, тяжких ДТП та завдання тяжких тілесних пошкоджень.

За результатами обговорення питання щодо боротьби із злочинністю, міський голова зауважив, що правоохоронним органам необхідно підвищити ефективність роботи, своєчасно виявляти, якісно документувати та активізувати роботу щодо профілактики злочинної діяльності. Зокрема, Олександр Бакликов звернув увагу Миколи Герасименка на необхідність посилити роботу щодо недопущення розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях, порушення правил тиші, тощо.

Разом з цим було наголошено, що тільки спільними зусиллями влади, правоохоронців та жителів міста можна досягти бажаних результатів та забезпечити належний громадський порядок в м. Лебедині. Головний елемент цієї роботи, на думку учасників апаратної наради  – єдність цілей органів правопорядку та влади по утвердженню законності, усуненню причин та умов, що сприяють негативним проявам злочинності.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *