Думка людей про декомунізацію у назвах вулиць

Під час свого останнього засідання міська топонімічна комісія розглянула кілька звернень громадян, в тому числі і звернення мешканців вулиці Ватутіна, де частина жителів вулиці виступила проти перейменування. Тож, аби почути позицію людей та максимально врахувати їхню думку, 15 грудня ц.р. члени комісії вирушили на вулицю Ватутіна, де зустрілися із місцевими жителями.

Вже у сутінках, посеред вулиці зібралося з півтора десятка, переважно літніх людей, що стали на захист назви своєї вулиці. Невдоволені жителі, інтереси яких ніби-то зачіпаються перейменуванням вулиці, висловили свій протест. Основний аргумент протестувальників стосувався того, що вулицю Ватутіна вирішили не перейменувати в місті Суми, і сама назва не увійшла до останньої редакції Переліку назв, що підлягають перейменуванню відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Аргументи істориків та краєзнавців про те, що лебединська молодь повинна виховуватися на прикладах провідників української державності та вшановувати пам’ять Видатних Українців в назвах вулиць, лишились не почутими.

2859

2858

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *