Концерт «Дзвони Чорнобиля»

Пройшло більше 29 років, як на Чорнобильській АЕС сталася аварія, що змінила життя сотень тисяч українських сімей. Жителі нашого міста – рятувальники, військові, інженери, медики – серед перших узяли активну участь у ліквідації наслідків катастрофи.

Щоб низько вклонитися справжнім героям України, 14 грудня ц.р., напередодні Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, лебединці зібралися в актовому залі медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка. Разом з лебединцями, гостями свята були й ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Це скорбна дата в історії нашої країни. Тож, міський голова Олександр Бакликов ще раз підкреслив, що в цей день ми вшановуємо тих, хто, не шкодуючи свого здоров’я, самовіддано виконав свій обов’язок і став на шляху згубної радіації. У скорботі лебединці схиляються перед тими, хто загинув, рятуючи рідну землю і все людство від наслідків найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи.

2825

2824

На знак шани та вічної вдячності ліквідатори з міста Лебедина та активісти громадської організації «Союз Чорнобиль» І.Г. Забуга, А.А. Малишевський, М.І. Божко, В.А. Шелкоплясов, М.І. Калюжний, М.І. Очеретьк, В.І.Чеперис та В.В. Нагібіна були відзначені грамотами міського голови – за проявлену мужність і героїзм при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також патріотичне виховання молоді та активну громадську роботу.

Привітав ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолій Калініченко, який вручив цінний подарунок від організації чорнобильців Василю Шульзі, який цього дня свій день народження. Після теплих слів і нагороджень на чорнобильців чекав концерт від міського відділу культури та туризму.

2830

2836

Сьогодні в Лебедині проживає  близько 240  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС, з них та 48 дітей. Крім цього на обліку перебуває 17 дружин померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Саме на честь цих людей і відбувся концерт.

[layerslider id=”117″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *