Епідеміологічна ситуація в Лебедині – в межах норми

На цьому наголосила начальник Лебединського міськрайонного управління Держсанепідслужби Ірина Убийвовк, під час наради у міського голови Олександра Бакликова.

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), займають найбільшу питому вагу в інфекційній патології – 95.6 %. Аналіз захворюваності за 10 місяців 2015 року вказує , що захворюваність на ГРВІ дещо нижча, ніж за аналогічний період минулого року. На ГРВІ перехворіли 1800 жителів міста (із них 57% – діти), що становить на рівні обласних показників.

Найбільш інтенсивне зростання захворюваності, традиційно, прогнозується на листопад-грудень. Групою епідризику залишаються діти, які займають найбільшу питому вагу серед захворілих на ГРВІ.

І хоча, сьогодні епідеміологічний поріг в Лебедині не досягнутий, погодні умови сприяють наближенню епідускладнень. Тож, необхідне обов’язкове забезпечення дотримання температурного режиму на об’єктах для попередження виникнення захворювань, перегляд запасу дезінфекційних засобів, тощо.

Найбільш дієвим профілактичним засобом грипу залишається вакцинація. На сьогодні в місті провакциновано 129 жителів Лебедина, при плані в 1250 осіб.

При вакцинації найбільший акцент робиться на групи медичного та соціального ризику. До них належать: особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 60 років, діти загальноосвітніх закладів, медпрацівники, персонал дитячих дошкільних, середніх та інших навчальних закладів, працівники аптечних установ, торгівлі, транспорту, сфери обслуговування, вагітні жінки.

В ході наради також погоджено план заходів щодо попередження масштабності захворюваності населення Лебедина на грипп та ГРВІ.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *