Наш дух не зламати, Свободу не вбити

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан  2004 року, який був Святом Свободи і революція 2014 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність,своє прагнення  до свободи.

У переддень свята Гідності і Свободи художній музеї ім. Б.К.Руднєва запросив лебединців на захід «Наш дух не зламати, Свободу не вбити». У великій залі зібралися почесні гості та учні ЗОШ № 5, щоб  схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний цивілізований  час 21 століття.  Ще довго  з покоління  в покоління  будуть  передавати  батьки своїм синам і дочкам  спогади про тих, хто залишив життя земне  у 2013 – 2014 рр.

Присутні  згадали  воїнів – земляків, що загинули  захищаючи Батьківщину. Одним із хвилюючих   моментів  була розповідь шкільного класного керівника Рябушківської школи  Анатолія Удода про свого учня Андрія Ляшка, який ще з дитинства та юності відрізнявся сміливістю, неординарністю, любов’ю до Вітчизни.  А потім  переглянули фільм «Присвячується пам’яті  Андрія Ляшка» (автор – товариш Олександр Коростіль), який торкнувся до найтонших струн людської  душі. Хвилиною мовчання згадали всіх загиблих.

До дня Гідності і Свободи  представлена виставка плакатів під назвою «Наш дух не зламати, Свободу не вбити», в якій прийняли  участь всі загальноосвітні школи міста, спеціалізована школа – інтернат, центр позашкільної освіти. Учні у своїх роботах висвітлюють любов до Батьківщини, прагнення  до  свободи. Всі малюнки цікаві, патріотичні, гарно виконані. Серед усіх вирізняється робота учня 3 – Б класу ЗОШ № 5  Вашесть Тимура. Його плакат найбільше відповідає цій темі. Директор музею Алла Подвезько  відзначила подякою  Тимура за участь у конкурсі, креативність , творчість.

Захід  нікого не залишив байдужим.

Лебединський художній музей ім. Б.К. Руднєва

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *