Майстер-клас з української мови та літератури

Однією з ефективних форм розповсюдження власного педагогічного досвіду є майстер-клас. Дане поняття широко використовується в багатьох сферах діяльності людини, у тому числі й в освіті.

Так,  20 листопада ц.р. у Лебединській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 пройшов майстер-клас учителів української мови та літератури за темою «Використання інтерактивних технологій навчання на уроках української мови та літератури». У заході взяли участь: методист відділу освіти Наталія Вернидуб та вчителі-філологи міста.

Розпочався майстер-клас відкритими уроками з української мови у 5-Б класі на тему «Узагальнююче  слово при однорідних членах речення. Двокрапка і тире при УС у реченні з однорідними членами» (учитель ІІ категорії Лобко О.В.) та з української літератури у 10 класі – «І.Я.Франко. збірка «Зів’яле листя» (підзаголовок «Лірична драма»). Мотиви туги і страждань»(учитель вищої категорії Дунай О.В.).

Потім  були проведені практичні заняття. Відкрила їх учитель  української мови та літератури ЗОШ №1 Сушина Н.М., яка звернула увагу присутніх на використання кейс-технологій на уроках української мови й літератури та запропонувала вчителям уявити себе учнями 5 класу і створити презентацію до теми «Г.Малик. «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».

І.М.Нечваль, учитель української мови і літератури ЗОШ №4,  провела майстер-клас із теми «Формування комунікативних компетентностей на уроках української мови та літератури шляхом впровадження інтерактивних технологій» і запропонувала колегам взяти участь у мовній розминці. Учитель показала, як за короткий проміжок часу можна перевірити знання дітей із теорії літератури, уміння складати твори та підбирати епітети.

Завора С.М., учитель ЛСШ №7, показала майстер-клас із вивчення частин мови у 5 класі.

Продовженням заходу стала презентація казки «Рукавичка», яку показали учні 3-А класу разом зі своїм учителем-класоводом Мокляк А.А.

Вернидуб Наталія Василівна та вчителі української мови та літератури були активними учасниками майстер-класів.

Усі присутні залишили навчальний заклад із гарним настроєм і побажаннями колегам творчої наснаги у вихованні майбутнього покоління.

2633

2631

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *