На порядку денному – розвиток фізичної культури і спорту

Перше засідання оновленого виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося 18 листопада ц.р. Пройшло воно у звичайному робочому темпі без суперечок і особливих зауважень. За дві години  виконком розглянув 26 питань.

Ще на першій сесії депутати вирішили, що до складу виконкому увійде 17 осіб. П’ятнадцять з них вже затвердили, ще двоє будуть запропоновані на наступній сесії міської ради. Шестеро членів виконкому залишились ті ж, які входили до нього раніше. Це заступник міського голови Олена Кірєєва, начальник міськфінуправління Людмила Чичина, начальник цеху газового господарства Сергій Мігулін, директор філії «Лебединський РЕМ» Олександр Курочка, головний лікар Лебединської ЦРЛ Владислав Шепіль та редактор газети «Життя Лебединщини» Євген Шульга. За посадами до складу виконкому увійшли: міський голова Олександр Бакликов, заступник міського голови Ольга Зікєєва, керуючий справами міськвиконкому Ольга Коваль, секретар ради Олексій Волошин. Крім нього новими обличчями у виконкомі стали: начальник міської поліції Микола Герасименко, директор медичного училища Олександр Удодік, директор ТОВ «Нафтопродукт» Микола Безуглий та директор психоневрологічного інтернату Юрій Величко.

На першому засіданні члени виконкому розглянули питання щодо розвитку в Лебедині фізичної культури і спорту, матеріально-технічного стану спортивних об’єктів та інформацію про спортивні досягнення.

Звертаючись до виконкому, міський голова Олександр Баликов наголосив на необхідності подальшого розвитку фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед всіх верств населення Лебедина, Олімпійських та інших видів спорту, забезпечення пропаганди здорового способу життя, занять дитячо-юнацьким спортом.

Інформуючи про проблеми та досягнення галузі, начальник відділу молоді і спорту Костянтин Забуга відзначив, що Лебедин завжди мав добрі спортивні традиції, а багато жителів міста по-справжньому відданні спорту. Однак розвивати фізичну культуру і спорт доводиться в умовах постійногонедофінансування, що позначається на результатах. Але незважаючи на це, у 2015 році проведено 35 міських змагань з масових видів спорту, 4 Спартакіади серед шкіл та вищих навчальних закладів з 8 видів спорту. Збірні команди міста взяли участь у 5 обласних змаганнях. Крім того, ентузіастами та спортсменами міста пророблено колосальний обсяг роботи для відродження в Лебедині лижних гонок та аматорського хокею.

2540

Лебедин пишається високими досягненнями своїх спортсменів. Це, насамперед, футбольна команда «Лебединець», яка є неодноразовим призером чемпіонату області по ІІ-й групі, це міські шахісти Анна Бубон, Альона Абрамова, Еліна Коваленко, Антон Калініченко і Дмитро Влєзько, це призери обласних і регіональних змагань кіокушинкай карате Анна Писарєва, Антон Бабіч, Денис Ворожко та Олексій Груздо. Це і колишня учениця Лебединської ДЮСШ  Богдана Мельник, що входить до складу юнацької збірної України з легкої атлетики, а також Юрій Сторож – чемпіон України з легкої атлетики серед юніорів.

Як наголосив Костянтин Забуга, найбільша складова успіху у спорті – це особиста наполеглива праця спортсмена і його тренера. А завданням влади є максимальне сприяння, створення належних умов, заохочення спортсменів. А з цим в Лебедині є проблеми. Так, в 2015 році через проблеми з фінансуванням футбольної команди, «Лебединець» був знятий із фінальної частини турніру області.

Загалом, на 2015 рік із бюджету міста передбачено 429,5 тис. грн., що використовуються на утримання Лебединської ДЮСШ, де займається 182 учні. Ще 25 тис. грн. спрямовано на підтримку міських програм зі спорту.

2541

Члени виконкому обговорили й питання матеріально-технічного стану спортивних споруд міста. Найбільша з них – міський стадіон «Авангард», який потребує значних коштів. Це одне із пріоритетних питань, що стоїть на порядку денному.

В ході обговорення учасники акцентували увагу на необхідності вирішення актуальних завдань галузі. Йшлося і про забезпечення безперебійного фінансування, підтримки талановитих спортсменів, забезпечення доступності всіх бажаючих до занять на спортивних спорудах, майданчиках, створення необхідних умов для організації виступів провідних і перспективних спортсменів на регіональному рівні.

Важливим, на думку членів виконкому, є розвиток масової фізичної культури і спорту в Лебедині. Всі учасники обговорення зійшлися на тому, що це не потребує вкладення значних коштів, тож потрібно популяризувати, рекламувати масову фізкультуру, щоб заняття нею стало модним.

На першому засіданні розглянуті й інші питання. Члени виконкому затвердили розподіл коштів від перевиконання бюджету, дали дозвіл на звільнення від плати за харчування дітей учасників АТО та інших пільгових категорій, затвердили перелік пільгової категорії пасажирів у маршрутному транспорті, прийняли рішення щодо управління комунальним майном, тощо.

2539

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *