Змагалися шанувальники української мови

9 листопада, у День української писемності, у рамках роботи міського методичного об’єднання учителі української мови та літератури  були запрошені на свято «Шануймо рідну мову», яке підготували студенти Лебединського медичного училища імені проф. М.І.Сітенка під керівництвом викладача української мови Ганни Іванівни Рудкіної.

Розпочався захід колективним виконанням Гімну України. Це було справжнє духовне єднання усіх присутніх на святі. Чудовий український танок подарував танцювальний ансамбль училища «Максимум». Із вітальним словом  до всіх присутніх звернувся директор училища Олександр Удодік.

Радісно, що  майбутні медсестри та фельдшери цікавляться не лише спеціальними медичними дисциплінами, а й добре знають рідну мову, вивчають рідний край, шанують народні традиції. У всьому цьому гості переконалися на святі, яке було проведено у формі конкурсу між командами медсестер та фельдшерів – «Україночки» та «Молодь України». Цікаві конкурси  «Знайомство», «Розминка», «Упізнай фразеологізм», «Рятуймо слово», «Відгадай пісню», «Відредагуйте речення», «Краєзнавчий» не залишили нікого байдужим, бо кожен дізнався для себе щось нове, цікаве. Готуючись до конкурсу міні-проектів, студенти підготували змістовні мультимедійні презентації та виступи. Під час конкурсу капітанів присутні мали змогу перевірити знання основних правил з української мови.

2451

2449

Із захопленням учасники свята слухали розповідь студентки медучилища Тетяни Гримайло про сімейну традицію – вишивання.

У змаганні перемогла команда «Молодь України». Ми їх вітаємо.  Та найголовніше  було у змаганні –  єднання всіх шанувальників українського слова.

Після свята методист училища Надія Волошина та заступник директора  з виховної роботи Світлана Пухно розповіли про традиції навчального закладу в організації національно-патріотичного виховання.

Ми дякуємо дирекції Лебединського медичного училища, викладачу української мови Ганні Рудкіній за естетичну насолоду, яку отримали на цьому святі.

[layerslider id=”106″]

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *