Остання сесія Лебединської міської ради VI скликання

Сьогодні, 23 жовтня, відбулося пленарне засідання 68-ї сесії Лебединської міської ради. На останній сесії VI скликання депутати розглянули та прийняли рішення з 11 питань порядку денного.

Розгляд питань депутати почали зі звіту про виконання міського бюджету м. Лебедина за 9 місяців  2015 року та звіту про  використання коштів цільового фонду міської ради. Зокрема, начальник міського фінансового управління Людмила Чичина проінформувала депутатів, що міський бюджет у січні-вересні 2015 року по доходам виконаний у сумі 83 млн. 234,9 тис. грн., що на 38,3% або на 23 млн. 071,6 тис. грн. більше у порівнянні з минулим роком.

Видаткова частина бюджету, традиційно, мала соціальний характер. Так, із 77 млн. 964,2 тис. грн. за якими виконано бюджет, видатки соціального спрямування складали 68 млн. 296,3 тис. грн. Зокрема, було спрямовано на галузь на освіти – 23 млн. 818,5 тис. грн. або 34,9%, на соціальний захист та соціальне забезпечення – 41 млн. 868,9 тис. грн. або 61,3%, на культуру – 2 млн. 319,5 тис. грн. або 3,4% та на фізичну культуру і спорт – 289,4 тис. грн.  або 0,4%.

Звіт по використання коштів Цільового фонду міської ради затверджений в сумі 57 тис. 629,6 грн. по доходам та 57 тис. 470 грн. по видатком. Протягом січня-вересня 2015 року кошти цільового фонду використовувалися на надання допомоги жителям міста на лікування, ліквідації наслідків пожежі, заходи благоустрою, тощо.

2376

2373

Сесією також затверджені зміни до низки міських програм. Зокрема, до міської Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2015 рік, Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Лебедина та Програми соціального захисту населення м. Лебедина на 2015 рік. Зміни стосувалися: виділення додаткових коштів на реконструкцію вуличного освітлення по вул. Боднівці – 90 тис. грн. (загальна вартість робіт – 310 тис. грн.), реконструкцію міського стадіону «Авангард» – 65,3 тис. грн., придбання ренген-апарату для Лебединської ЦРЛ – 30 тис. грн., а також виділення допомоги сім’ям загиблих в поранених учасників АТО – 32 тис. грн., придбання освітнього обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів – 89,8 тис. грн., забезпечення доступу до мережі бездротового інтернету – 9,6 тис. грн., тощо.

Депутатами розглянуто блок земельних питань. Прийняті рішення щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), уточнення меж земельних ділянок, тощо.

2378

2377

Серед інших питань порядку денного, депутати затвердили у новій редакції Положення про Лебединський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, затвердили договір купівлі-продажу комунального майна та внесли зміни до бюджету міста Лебедина на 2015 рік.

Оголошуючи завершення останньої планової сесії міської ради шостого скликання, міський голова Анатолій Троян щиро подякував своїм колегам-депутатам за плідну і ефективну спільну роботу на благо Лебедина і держави. Він також наголосив, що нині головне завдання публічної і виконавчої влади – забезпечити чесні і прозорі вибори до місцевих рад, що відбудуться вже 25 жовтня поточного року.

2372

Подякували за спільну роботу й депутати Сумської обласної ради Сергій Грицай та Олександр Удодік. Депутати нагадали усім присутнім про важливість виконаї роботи, а також відповідальність за прийняті рішення. Слід відзначити, що нещодавно і Сергій Грицай, і Олександр Удодік передали по 50 тис. грн. із своїх депутатських фондів – на підключення дитячої установи «Чайка» до міського каналізаційного колектору.

Побажали успіхів наступникам й голови постійних комісій міської ради Валентина Верхова і Микола Голуб та депутати Володимир Сіробаба і Олександр Білокобильський.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *