Чисте місто своїми руками

Надворі жовтень – найкрасивіша осіння пора, коли дерева вбрані у теплі різнобарвні кольори. Нажаль, природа готується до зимового відпочинку і рослини скидають на землю своє гарне вбрання. Це означає, що слід прибирати пришкільну територію від опалого листя. Учні 5-11 класів із необхідним, принесеним з дому приладдям, дружно вийшли на вулицю та під керівництвом своїх класних керівників й інших вчителів прибрали закріплені за класами ділянки. Слід наголосити, що цьогорічне осіннє прибирання пройшло організовано та швидко. Активно попрацювали  учні шкільному  подвір’ї. Завзято і сумлінно, швидко та з вогником юнацького завзяття! Адміністрація школи подякувала всім вчителям та дітям за активну участь у загальношкільній акції.

А ще школярі Лебединської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів №7 б’ють на сполох: з настанням осені в місті недобросовісні люди починають спалювати опале листя. 

Спалювання відходів та рослинних залишків призводить до забруднення атмосферного повітря, дим негативно впливає на здоров’я людини. Під час спалювання листя та відходів утворюються хімічні сполуки, які викликають серцево-легеневі захворювання і загострюють хвороби у астматиків та алергетиків.

2294

2295

Дим від спаленого листя складається із дрібних часточок, які містять забруднювачі. Вони можуть потрапити у найглибші ділянки легень і залишатися там роками. Вдихання цих часточок може призвести до виникнення респіраторних захворювань, спричинити приступи астми.

Тож, учні школи звертаються до всіх мешканців міста  Лебедина з проханням: «Не палити листя та сміття. Подбайте про чисте повітря, про своє здоров’я та про людей, які живуть поруч з Вами!»- закликають учні.

 2296

2297

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *