Осінній натюрморт

Витоки творчих здібностей і обда­рованості дітей на кінчиках їхніх пальців. 
Чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина.

(В.О. Сухомлинський)

Працівники лебединського художнього музею практикують роботу з різними віковими категоріями. Одними з постійних відвідувачів музею є вихованці дитячого садочка «Калинка». Якось під час екскурсії,малеча з групи «Ромашка» (вихователі Субота Н.М., Костюк Т.О., помічник вихователя Кравченко Л.М.) знайомилися з пейзажем як одним із жанрів образотворчого мистецтва,  розглядали картини відомих художників.

Маленькі відвідувачі любувалися, захоплювалися і аналізували роботи різних авторів. І ось в дитяче поле зору потрапили  натюрморти… Ідея познайомитись з натюрмортом ближче у стінах позашкільного закладу «Калинка»,виникла як у вихователів, так і у екскурсовода.

Нещодавно у групі «Ромашка» було проведене цікаве заняття на тему «Осінній натюрморт», де взяли участь працівники художнього музею. З фондів музею для даної вікової категорії були підібрані картини з цікавими сюжетами «Гриби» Бразоль Ю.М., «Гранат і хурма» Віштал Л.П., «Натюрморт з квітами» Іванченко Н.В. Розглянувши роботи, діти просто з захопленням поринули у «Світ натюрмортів». Дізналися, що таке «композиція», вчилися правильно розташовувати предмети. Також казковий герой «Осінь-чарівниця» запропонувала малечі загадки, які надихали  на створення власних картин.

2286

2287

На практичній частині діти відчули себе справжніми художниками і під звуки неголосної музики створили власні натюрморти. Такий вид заняття приніс неабияке задоволення дітям і їхнім наставникам. Адже дослідження психологів і педагогів довели, що для реалізації природних здібностей та можливостей дітей необхідно створити оптимальні умови для розвитку дитячого творчого потенціалу, переходу до продуктивних дослідницьких  занять.

2289

Лебединський художній музей ім. Б.К. Руднєва

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *