На порядку денному – боротьба із злочинністю

Питання боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку в місті обговорювалися 19 жовтня на апаратній нараді у міського голови Анатолія Трояна.

З цього питання інформував присутніх – Микола Герасименко – начальник Лебединського МВ УМВС України в Сумській області. Він зазначив, що правоохоронними органами Лебедина, завдяки вжитим заходам, досягнуто відповідних результатів у роботі по боротьбі зі злочинністю. Він також наголосив, що головний елемент цієї роботи – єдність цілей органів правопорядку та міської влади по утвердженні законності, усуненню причин та умов, що сприяють негативним проявам злочинності.

Загалом, з початку 2015 року в м. Лебедині зареєстровано 416 повідомлень про кримінальні правопорушення. Із них по 178 фактам відкрито кримінальне провадження (інші – закрито за відсутністю події чи складу злочину або у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення).

За рівнем тяжкості 67 злочинів є тяжкими, 64 – злочини середньої тяжкості та 45 – нетяжкі злочини. Всього в місті здійснено 91 крадіжку, 6 шахрайств, 5 грабежі, 125 фактів завдання легких тілесних ушкоджень, 1 факт мордування, 1 погроза вбивством, тощо. Разом з тим на території міста не фіксувалося зґвалтувань, умисних вбивств, розбоїв, тяжких ДТП та завдання тяжких тілесних пошкоджень.

Розглянувши ситуацію щодо боротьби із злочинністю, учасники апаратної наради погодилися, що правоохоронним органам необхідно підвищити ефективність роботи, своєчасно виявляти, якісно документувати та активізувати роботу щодо профілактики злочинної діяльності.

За результатами обговорення питання міський голова Анатолій Троян відзначив, що тільки спільними зусиллями влади, правоохоронців та жителів міста можна досягти бажаних результатів, провести певну організаційну та практичну роботу з метою протидії злочинності й забезпечити належний громадський порядок в м. Лебедині.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *