Захист інтересів громадян і держави – пріоритет у роботі прокуратури Лебединського району

Попри непрості умови функціонування, пов’язані з реформуванням органів прокуратури уцілому, прокуратурою Лебединського району вживається всіх необхідних заходів щодо забезпечення належного прокурорського нагляду та захисту інтересів громадян і держави.

Так, за результатами досудового розслідування за підсумками 9 місяців 2015 року по 155 провадженнях закінчено досудове розслідування з направленням до суду обвинувальних актів, з них у 47 провадженнях укладено угоди.

Протягом 2015 року прокуратурою району з винесенням вироку  розглянуто 142 проваджень стосовно 164 осіб, затверджено 28 угод про примирення та 19 угод про визнання винуватості, за спрощеною процедурою розглянуто 45 проваджень.

Виправдувальні вироки не виносилися, в апеляційному порядку не оскаржувались.

Також у роботі правоохоронців наявні позитивні зрушення у сфері протидії корупції.

Зокрема, прокуратурою Лебединського району в поточному році складено 3 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, за якими винних осіб притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу.

До суду направлено 1 кримінальне корупційне провадження за фактом привласнення державних грошей шляхом зловживання службовим становищем, за результатами судового розгляду якого постановлено обвинувальний вирок, збитки відшкодовані державі.

Також, за хабарництво засуджено Калюжненського сільського голову Глудика П.К. до 5 років позбавлення волі.

Упродовж 9 місяців 2015 року здійснюючи представництво інтересів громадян та держави в суді прокуратурою району заявлено 37 позовів (заяв) на суму 1,351 млн. грн.

Зокрема, в інтересах громадян заявлено 6 позовів на загальну суму 409 тис. грн., з яких 2 позови на захист інтересів неповнолітніх на суму 204 тис. грн.

За результатами розгляду позовів прокурора поновлено конституційні права 7 громадянам.

Також прокуратурою Лебединського району заявлено 8 позовів в інтересах держави про відшкодування витрат понесених закладом охорони здоров’я на стаціонарне лікування потерпілих від злочинів на суму 18 тис. грн.

У сфері земельних відносин прокуратурою району в інтересах держави заявлено 12 позовів на загальну суму 856 тис. грн., які задоволені судом у повному обсязі.

Крім того, за 9 місяців 2015 року прокуратурою району заявлено до суду 8 позовів про стягнення заборгованості зі сплати обов’язкових платежів до Державного бюджету на суму 62 тис. грн., з яких у 2 справах боржниками добровільно виконано позовні вимоги на суму   19 тис. грн.

Протягом 9 місяців 2015 року до прокуратури Лебединського району надійшло 123 звернення громадян з яких 62 вирішено та 7 задоволено. Громадяни зверталися переважно з питань досудового розслідування та представництва їх інтересів у суді.

На особистому прийомі громадян працівниками прокуратури Лебединського району прийнято 91 особу, з них особисто прокурором 55.

Прокурор Лебединського району
старший радник юстиції А.Гриценко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *