«Прості речі» Олени Бояровської

У Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва – знову гості. Цього разу приводом стало відкриття виставки робіт талановитої молодої художниці Олени Бояровської з міста Суми.

До Лебедина художниця привезла 27 своїх живописних і графічних робіт, написаних у різні роки. Полотна художниці занурюють глядачів в атмосферу, здавалося б, буденних справ, і дозволяють їм поглянути на них під зовсім іншим кутом зору.

15 жовтня, під час відкриття виставки директор музею Алла Підвезько привітала Олену Бояровську з відкриттям першої персональної виставки в Лебедині. За її словами, експозиція, що має назву «Прості речі», чудово демонструє техніку художниці та її здатність бачити незвичну красу у звичайних речах.

2178

2173

Олена Бояровська – художниця, що вже добре знана не тільки на Сумщині, а й в інших регіонах України, на чиї виставки завжди із задоволенням приходять гості. Художній стиль робіт: реалізм, живопис, портрет. Свій творчий шлях Олена почала у 1998 році, коли їй було лише 10 років. Вже під час навчання в училищі культури і мистецтва Д.С. Бортнянського (м. Суми) та в академії дизайна і мистецтв (м. Харків), художниця довела свою майстерність до високого професійного рівня та знайшла свій власний унікальний стиль.  Постійно розвиває свій талант. Сьогодні Олена Бояровська живе та працює у Сумах.

Спілкуючись із гостями виставки, художниця відзначила, що спеціально відібрала для експозиції прості за тематикою роботи. Як вона пояснює: «На фоні складної ситуації в країні, хочеться чогось зрозумілого, теплого і простого. Сподіваюся, мені вдалося хоча б трішки розрядити обстановку і звернути Вашу увагу на звичні побутові моменти, продемонструвати їхню різноманітність, передати рідкісні моменти спокою, світлого смутку, поглянути на звичні речі, що оточують нас кожного дня, так і залишити в пам’яті відчуття доброї ностальгії».

2167

2172

Пощастило стати першими гостями виставки учням Лебединської ЗОШ №1, що після перегляду експозиції, із задоволенням відзначили особливу щирість й теплоту, з якою написані роботи.

Побачити ж картини в художньому музеї лебединці зможуть протягом жовтня-листопада, поки триватиме виставка.

[layerslider id=”102″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *