У Лебедині освятили капличку Божої Матері Покрови

13 жовтня, у переддень великого християнського свята – Покрови Пресвятої Богородиці, в Лебедині освятили капличку на честь Божої Матері.

Капличка, на місці де донедавна стояв пам’ятник місцевому діячу громадянської війни Харитону Фролову (перенесеному до скверу партизанської слави), постала зусиллями нашого земляка – депутата Верховної ради України 7-го скликання Ігоря Мірошниченка.

Духовне дійство зібрало чимало мешканців Лебедина та гостей з інших міст.

Розпочалося освячення Святою літургією, яку відслужив архієпископ Сумський і Охтирський УПЦ КП Владика Мефодій та отці з міста Лебедина та Лебединського району. Після закінчення служби, Владика привітав присутніх з цією знаменною подією та величним християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка є матір’ю та заступницею всіх українців та побажав лебединцям високого покровительства Пресвятої Богородиці.

У своїй проповіді Владика Мефодій підбадьорив лебединську громаду в тому, що маленька капличка може бути великим храмом в очах Божих. Бо не високі мури ведуть до спасіння, за словами Владики, а єднання кожної людської душі з Христом. І головне – то молитва віруючих, яка лунатиме в цій капличці кожного Богослужіння

Владика також вручив церковний орден за утвердження християнської віри Ігорю Мірошніченку та відзнаку Міністерства оборони України – отцю Олександру з Малого Висторопу, який першим на Сумщині пішов до українського війська військовим капеланом.

2099

2102

З вітальним словом звернувся до всіх учасників святкової події міський голова Анатолій Троян.  «Створення нової святині, я впевнений, зіграє важливу роль в духовному житті лебединців, стане оберегом духовності, допомагатиме всім, хто сюди приходитиме, у здійсненні мрій і бажань. Я вдячний всім, хто доклав зусилля до створення каплички, а особливо нашому земляку Ігорю Мірошниченку, без якого сьогоднішня подія була б не можливою», – відзначив очільник міста.

Міський голова також вручив Подяки за плідну співпрацю з міською владою, активну життєву позицію та готовність завжди прийти на допомогу – Ігорю Мірошниченку, Миколі Левченку та Віктору Машину.

2094

2093

«Новоосвячена каплиця сьогодні знаходиться у пам’ятному для лебединців місці, де колись вже стояла церква Пророка Іллі, – відзначив Ігор Мірошниченко. – І це символічно для України, саме у ці дні, коли на східних кордонах нашої держави триває війна, коли зі зброєю в руках українці відстоюють українську незалежність, ми відроджуємо правічну пам’ять українського народу. І дуже символічно, що ми вшановуємо Покрову – свято козацтва, армії, небесного покровительства захисників Вітчизни».

Звернувся до лебединців й історик, краєзнавець та Почесний громадянин міста Лебедина Борис Ткаченко. Ним наголошено, що каплиця, як і церква, будується на багато поколінь. І він вірить, що освячена сьогодні каплиця простоїть сотні років і буде нагадувати лебединцям про нинішні події, коли йде боротьба не тільки за цілісність України, а й майбутнє українського народу.

2108

Після завершення офіційної церемонії відкриття, за пропозицією Ігоря Мірошниченка, було зроблено спільне фото.

[layerslider id=”98″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *