Вічно в пам’яті народній

Час все більше віддаляє нас від 40-х років ХХ сторіччя, коли рідна земля стогнала під фашистським ярмом. І тим важливіше стає питання прищеплення в серцях підростаючого покоління поваги до історії Другої світової війни, пошани до людей, які ціною власного життя йшли до бажаної Перемоги.

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Саме цій тематиці був приурочена патріотична година «Пам’ять про минуле», проведена працівниками бібліотеки №1 з учнями 4 класу ЗОШ№3 (кл.керівник Запорожець Г.І.) про партизанський рух на території України.

Бібліотекарі розповіли про діяльність партизанських загонів і з’єднань на Сумщині і, більш детально, повідомили про діяльність партизанів Лебединщини. Діти з великою цікавістю слухали про те, як партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників, та який вклад в перемогу внесли діти-партизани. Учням була представлена виставка-пам’ять «Віддамо глибоку шану» з історичною, документальною, художньою літерату­рою з фондів бібліотеки .

До Дня партизанської слави працівниками бібліотеки №2 оформлено книжкову виставку-фактаж «Від Путивля до Карпат».  Експозиція містить документи, книги, статті, фотоматеріалами, що свідчать про діяльність партизанського та підпільного руху на території Сумщини. Це унікальна можливість доторкнутися до історії боротьби українських партизанів, згадати відомі та забуті імена керманичів партизанського руху, які своєю невтомною та відданою працею наближали перемогу у Другій світовій війні.

1919

Фашизм, немов страшна епідемія, пройшов усім світом, змітаючи за собою мільйони ні в чому не винних людей. Важко передати словами весь біль і трагедію того часу. До Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму міська бібліотека №2 провела експрес-інформацію «Україна в Другій світовій війні». Працівники бібліотеки зібрали і висвітлили матеріал про внесок та втрати України у боротьбі проти фашизму, про загрози фашизму у ХХІ столітті, та докази фашизації політичного режиму Російської федерації. Це не лише поминання полеглих у боях солдатів, а й мирних людей, які загинули під бомбами, від хвороб, голоду, холоду, в концтаборах. Це нагадування, що не могло бути країни, яка б виграла від правління нацистів чи фашистів, немає і не може бути такого народу, який би збагатився матеріально або духовно в результаті їхнього владарювання. До цієї дати в читальному залі книгозбірні відкрито книжкову виставку-попередження «Люди, будьте пильні!».

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *