Лебединці відзначають свято незалежності України

Цими днями Лебедин, як і вся Україна, святкує 24-річчя нашої держави. І цього року, як ніколи, наша держава розуміє всю суть цього свята і єдність нашої країни. Тому участь у святкових заходах взяли багато лебединців.

Святкування в місті розпочалися з 23 серпня, у День Державного Прапора України. Лебедин і лебединці одяглися в синьо-жовті кольори. До цього дня сотні синьо-жовтих прапорів було встановлено в парках, скверах, на вулицях та будівлях. Найбільший прапор України (розміром 3х6 м) був піднятий біля міської ради.

А вже 24 серпня, городяни та гості міста відзначили День незалежності України. Розпочалось святкування державного свята з Патріотичного мітингу на підтримку незалежності. Величезна синьо-жовта хвиля патріотів, більшість з яких були вбрані в українські вишиванки, зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

З найбільшим державним святом городян привітав міський голова Анатолій Троян. Він, зокрема, відзначив, що День незалежності України втілює в собі давнє прагнення нашого народу до свободи та самовизначення. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність.

Зі словами побажання єдності України, миру, добра й міцного здоров’я всім українцям звернулися до громади  міста директор школи інтернат Анатолій Удод та представники районної влади. Українськими піснями привітали лебединців артисти міського відділу культури.

Закінчився мітинг покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

1712

1714

1715

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *