ЗОВНІШНЯ ТОРГІВЛЯ ТОВАРАМИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА СІЧЕНЬ –ЧЕРВЕНЬ 2015 РОКУ

   Головне управління статистики у Сумській області повідомляє, що за інформацією Держмитслужби України експортні відвантаження підприємств та організацій області за січень–червень 2015р. становили 269 млн.дол. США, імпортні надходження – 172 млн.дол. США і склали відповідно 77% і 69% до обсягів  січня –червня 2014р.

            Зовнішньоторговельні операції здійснювались з партнерами з 90 країн світу. Експортувались товари до 75 країн, імпортувались – із 72 .

          Експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 23% від загального обсягу експорту проти 19% – у січні –  червні  2014р. Водночас на  імпорт товарів із країн ЄС припадало 45% загальнообласного імпорту  (52%  відповідно).

         Найвагоміші експортні поставки були спрямовані до Російської Федерації, Туреччини, Єгипту, Румунії,  Казахстану, Білорусі, імпортні надходження – із Російської Федерації, Німеччини, Італії,  Китаю, Кот-д’Івуару, Польщі, Алжиру.

          Порівняно з січнем–червнем 2014р. в експорті та імпорті товарів  скоротились  відвантаження переважної більшості товарів, найбільше – машин механічних, металів та виробів з них, готових харчових продуктів. Зростання експорту спостерігалось у поставках  зернових, насіння, полімерних матеріалів, імпорту –  у надходженнях мінеральних продуктів та продуктів  неорганічної хімії.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *