Місто співало, місто вигравало, день народження свій зустрічало…

19 серпня, на свято Спаса лебединці відсвяткували 361-ту річницю заснування свого рідного міста. Цей чудовий літній день назавжди залишиться у пам’яті жителів та гостей міста.

До свята кожний з нас  готується заздалегідь, до дня народження Лебедина – ми готувалися всі разом. Мабуть, і природа відчула оту позитивну ауру Лебедина і лебединців, не підвела. День був сонячним, і ніби запрошував відвідати цілу низку святкових заходів, що розпочалися з 8-ї ранку  і тривали до пізнього вечора, завершившись  прекрасним концертом Сумської обласної філармонії на центральній площі.

Кожний мав можливість насолодитися тим, до чого лежить душа: відвідати офіційні заходи, побувати на мітингах біля Меморіалу Слави або в селах міської ради, подивитися виставку майстрів декоративно-прикладного мистецтва, висловити свої почуття до рідного міста в малюнках на асфальті, а ще – танцювати, співати та веселитися разом з містом і його мешканцями.

Для дітей розваг було ще більше. Вони досхочу каталися на атракціонах, з’їли бзліч морозива та інших солодощів, купували яскраві повітряні кульки та інші іграшки. А від своїх батьків та від святкового настрою городян їм передавалося оте піднесення і гордість за рідне місто, в якому більшості з них захочеться залишитися і у свідомому своєму житті.

1661

1655

Ще зранку, біля Меморіалу Слави, зі святом лебединців привітав міський голова Анатолій Троян.

– Сьогодні особливе свято – це не просто день народження Лебедина, а й початок нових звершень, початок устремлінь в майбутнє. Цього дня лебединцська громада у колі своїх друзів святкує своє 361-річчя. За ці роки в історії Лебедина переплелися тисячі і тисячі людських доль, його локальні історичні факти і події, невіддільно пов’язують нас з історією краю, країни,  і навіть сусідніх держав та усього світу.

Вшановуючи тих, хто стояв біля першоджерел нашого міста, а також віддаючи шану і повагу тисячам лебединців, що боронили і звільняли місто в роки війни, ми низько вклоняємося їм за їхній подвиг. Лебедин – це місто великих можливостей. І я вірю, що спільними зусиллями ми відродимо перлину Слобожанщини, бо ми гідні достойного життя, нас єднає Лебедин, відзначив очільник міста.

Зі щирими словами привітань до лебединців також звернулися депутати Сумської обласної ради – Сергій Грицай та Олександр Удодік, голова районної ради Василь Калита та перший заступник голови Лебединської райдержадміністрації Оксана Лихина.

Вітання продовжилися нагородами. Так, міський голова Анатолій Троян відзначив грамотами та цінними подарунками учасників АТО Богдана Гримайла та Володимира Савченка, що захищають Україну, а з нею і наше місто, від війни, що охопила схід нашої держави. Подяками були відзначені волонтери: Олександр Спічка, Олександр Бакликов, Сергій Курило та депутат міської ради Сергій Лук’яненко.

1660

1663

А потім городяни насолоджувалися калейдоскопом виступів улюблених дитячих та дорослих художніх колективів міста Лебедина, учасників художньої самодіяльності міського відділу культури.

В цей день наше місто було переповнене не тільки офіційними заходами, а й емоціями дітей, дорослих, друзів гостей міста, що відпочивали на центральній площі, куди перемістився епіцентр святкування.

Неповторності святкуванню додавали й виставка робіт народних умільців та програма для дітей, яскраві виступи художніх колективів лебединського центру позашкільної освіти. Також у парку, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, всі охочі могли взяти участь в іграх, спробувати свої сили у різноманітних конкурсах, та просто гарно провести час.

Завершились святкування на честь Дня народження Лебедина – яскравою програмою артистів Сумської обласної філармонії, яких до Лебедина запросив депутат обласної ради Сергій Грицай.

[layerslider id=”87″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *