«Мелодія душі у фарбах»

19 серпня Лебедин відзначав 361-річницю  свого заснування. З нагоди цієї події у Лебединському художньому музеї ім. Б.К.Руднєва відкрилася перша персональна виставка художниці із м. Києва Галини Левчук, під назвою «Мелодія душі у фарбах». Виставка проходить у рамках проекту «Народні майстри Сумщини» під керівництвом Надії Василівни Наумової. На вернісажі представлені живописні і графічні роботи.

Переглядаючи картини, глядач неначе переноситься у романтичні місця,вдихає повітря чудових куточків природи. Відчувається великий талант художниці, любов до малювання, багатий душевний світ.

На святі була присутня і сама мисткиня, яка розповіла про себе і свою творчість. Народилася Левчук Галина Володимирівна у Києві 14 червня 1987 р. Малювала дівчина змалечку: дитячий світ, дівочий світ, навіть, гралася у дизайнера одягу і малювала ескізи. Завжди мріяла вчитися у художній школі, але не судилося і малювала як самоучка аж до моменту, коли отримала першу вищу освіту у Київському Національному Університеті ім. Шевченка за спеціальністю «Філолог чеської мови». Саме тоді Галя зрозуміла, що жити без малювання більше не може і почала шукати вчителя… Доля подарувала художниці зустріч з відомим українським художником Андрієм Павловичем Кулагіним і саме він надихнув Галину на продовження та поглиблення навчання для зміни професії у перспективі. На сьогодні дівчина закінчила Київський Університет Культури та Мистецтв  за спеціальністю «Дизайн середовища (Інтер’єр та Ландшафт)» , викладає живопис дітям у студії живопису при навчально-виховному комплексі, займається декоруванням, графічним дизайном, дизайном інтер’єру та ландшафту, викладає предмет «Колористика» в академії макіяжу , володіє та викладає різноманітними  творчими техніками та знаходиться у процесі створення власної техніки арт-терапії для дітей та жінок. Творчість для Галини, це стиль її життя.

З вітальними словами до художниці зверталися директор Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднева  Алла  Подвезько, секретар Лебединської міської ради Людмила  Химич, батько Галі Володимир Левчук та гості вернісажу. Роботи дівчини неначе переносять нас у надзвичайний світ романтики, кохання, ніжності, незабутніх вражень. Твори мистецтва виконані Галиною – це ніби романтична пісня, яка ніколи не закінчується. Музичний дарунок глядачі отримали від Олени Листопад (Червяк), яка вдало поєднала дві течії мистецтва – художню і музичну.

Гості свята дякували художниці за плідну працю,неперевершений талант,уміння донести до кожної людини почуття прекрасного.

1694

1695

1696

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *