ДФС Сумщини спрощує процедури реєстрації бізнесу

З метою спрощення процедури започаткування бізнесу ДФС у Сумській області зробило наступні кроки:

Перший крок. Взяття на облік осіб, які здійснюють операції з товарами, проводитиметься одноразово у відповідному підрозділі будь-якої митниці за зверненням таких осіб (у тому числі online) або при першому здійсненні такими особами операцій з товарами. Форму заяви скорочено. Виключено норму щодо надання копій реєстраційних документів. Відмінено картку обліку осіб, які здійснюють операції з товарами.

Запроваджено витяг із реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, який видається або надсилається поштою та також може бути направлений на електронну адресу.

Сумська митниця ДФС взяла на облік в поточному році 110 суб’єктів господарювання, в тому числі в липні – 26. Всього сумськими митниками обліковується 1085 суб’єктів, які здійснюють операції з товарами.

Другий крок. Процедура взяття на облік рахунків  платників податків відкритих/закритих у фінансових установах триває від кількох хвилин до однієї години.

Фахівці ДФС у Сумській області опрацювали в цьому році 34,4 тисяч повідомлень про відкриття/закриття рахунків у фінансових установах, в тому числі у липні оброблено 4 тисячі повідомлень.

Третій крок. Взяття на облік платників ДФС здійснюється протягом 1 дня  – у день надходження із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (ЄДР) відомостей про новоствореного суб’єкта господарювання.

В середньому щоденно із ЄДР надходить та опрацьовується  ДФС Сумщини 107 відомостей: 51 відомість щодо юридичних осіб та  56  відомостей стосовно фізичних осіб – підприємців.

У зв’язку із зазначеними змінами збільшено кількість разів обміну інформацією між ЄДР та органами ДФС (приблизно кожні 3 години протягом дня).

На сьогодні в частині взяття на облік платників ДФС реалізовано положення законодавства щодо започаткування бізнесу протягом 24 годин.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *