Як і чим жив Лебедин: рейтинг подій в житті міста

Життя Лебедина багате на події: великі і маленькі, буденні і святкові, заплановані і спонтанні, колективні й особисті – вони є, і це значить, що місто живе і розвивається.

Напередодні відзначення чергового Дня народження Лебедина, ми спробували вибрати значимі події, які відбулися у місті від 360-го до 361-го року в його історії. Тож згадаємо разом, як це було.

Більше. Швидше. Якісніше.

  1632

Рік, що минає, був рекордним за обсягами ремонту доріг. За потреби, проводилося навіть суцільне асфальтування найбільш проблемних ділянок. На відремонтованих дорогах наносили дорожню розмітку, встановлювали нові дорожні знаки. Такий підхід до ремонту мешканцям міста однозначно сподобався, і вони дякують за зроблене.

Слід відзначити, що у 2015 році зроблено дійсно дуже багато. Зокрема, відремонтовано понад 6 тисяч кв. метрів дорожнього покриття, в тому числі – 3,6 тисячі метрів – капітально.

Більшість із запланованого у 2015 році ми виконали. І головне, що виконувати якісний ремонт ми навчилися самотужки, силами комунального підприємства «Комбінат благоустрою». А це дозволяє не тільки економити кошти, а й збільшувати обсяги робіт.

Лебедин: Усе – для миру, усе для – перемоги!

1633

Сьогодні, напевно, кожен свідомий громадянин турбується про тих, хто нині на лінії оборони держави, хто щодня наближає до нас мир і перемогу.

Лебединцям справді небайдужа доля мужніх захисників Батьківщини, її територіальної цілісності.

До благодійної діяльності активно долучаються міська влада, громадські, релігійні організації, колективи міських установ та організацій, підприємці, а також тисячі мешканців міста.

Військовослужбовці радо приймають таку допомогу і просять переказати слова вдячності жителям міста. Тож, висловлюємо подяку усім, хто більше року сприяв благодійній справі, зокрема: «Благодійному фонду «Волонтери Лебединщини» (співзасновники: Леонід Моісеєнко, Олександр Спічка, Павло Показанець), волонтерам Віктору Єфросініну, Сергію Сіробабі, Олександру Коростілю, Лідії Бойченко, Юрію Даценку, Сергію Курилу, Олександру Бакликову, а також Олександру Андрєєву (директору ТОВ «Лебединські ковбаси»), Валерію Чалому (директору ТОВ «Крук») та усім, хто спрямовує свої дії для миру, для перемоги.

ЗОШ №1 та дитяча установа  «Чайка» під’єднані до міського каналізаційного колектору

Довгоочікуваною подією для Лебединської ЗОШ №1 та дитячої установи «Чайка» стало під’єднання до міського каналізаційного колектору, що відбулося влітку цього року.

Кошторисна вартість робіт по ЗОШ №1 склала 60,4 тис. грн., по «Чайці» – 70 тис. грн. Роботи виконало ТОВ «БМК-14» (керівник – Віктор Машин).

Крім того, серед проектів 2015 року – під’єднання до колектора каскаду багатоквартирних будинків по вул. Сумській, так звана ІІ-га черга міської каналізації. До цього часу ці будинки скидали свої стоки або у вигрібні ями, або у річку Вільшанку. Реалізувати такий важливий для міста проект, міська влада розраховує за кошти, отримані від продажу гуртожитку по вул. Сумській, 102.

Капличці Божої Матері – бути

Кілька місяців на початку 2015 року в Лебедині тривали дискусії щодо ініціативи про перенесення пам’ятника Х.М. Фролову та встановлення на його місці каплички Божої Матері.

І ось для декого, можливо, це стало сюрпризом: проект було схвалено. Більше того, в травні пам’ятник Фролову роботи українського скульптора Михайла Лисенка, що простояв на своєму місці майже 48 років, було демонтовано та перенесено до Скверу Радянської армії.

Проект та сама капличка стануть подарунком Лебедину від нашого земляка і народного депутата України 7-го скликання Ігоря Мірошніченка. Слід зазначити, що це вже не перший подарунок лебединцям від Ігоря Михайлович. Завдяки його сприянню в місті з’явився сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям та пам’ятний знак Героям Небесної Сотні.

«Веселка» знов у Польщі

1634

Черговим успіхом відзначився виступ лебединського хореографічного колективу «Веселка» на міжнародному молодіжному фестивалі в Республіці Польща.

За 10 днів роботи фестивалю наш колектив не тільки продемонстрував високий рівень своєї майстерності, а й навчав українського танцю поляків та гостей з інших країн. Кожен танцювальний номер «Веселки» численні глядачі зустрічали бурхливими оплесками.

Омріяні квадратні метри: 7 лебединських родин отримали власне житло

1635

В 2015 році мрії 7-ми лебединських родин про власне житло стали реальністю.

Слід сказати, що такого масового розподілу житла наше місто не знало вже більше 10 років. Нагода видати таку кількість квартир з’явилася після того, як із будинку по вул. Леніна, 32 «а» була перенесена Станція юних техніків.

Всі щасливчики – лебединці, які вже не перший рік стоять в квартирній черзі, і хто особливо потребував покращення житлових умов.

Зокрема, житло нарешті отримали учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Василь Солод, родина учасника бойових дій на території Афганістану – Віктора Авраменка, діти-сироти Євгенія Нефьодова та Яна Хоменко, Віктор Громека, Тетяна Петренко, багатодітна родина Олени Калюжної.

Дитячий майданчик – у кожний мікрорайон

Так, в 2015 році за рахунок коштів міського бюджету розвитку придбано  одразу 2 дитячі майданчики на суму 39,7 тис. грн. Нещодавно конструкції дитячих майданчиків доправили до Лебедина, і вони будуть встановлені найближчим часом біля багатоповерхівок у пров. Верстатників та на вул. Першогвардійській. Також планується встановлення окремих секцій біля стадіону ШМАС на вул. Сумській.

Міський голова Анатолій Троян зазначив, що у майбутньому подібні дитячі майданчики та ігрові комплекси з’являться і в інших куточках нашого міста. У планах міської влади – встановлювати їх не тільки біля багатоповерхівок, а й в районах приватної забудови та в селах міської ради.

Ложка дьогтю в бочці меду

Звісно, рейтинг міських подій був би не повним, якщо до нього увійшли б лише досягнення, і ні слова не було б сказано про проблеми і негаразди. Тож, на нашу думку, і, без сумніву, кожен житель міста з цим погодиться, однією із подій 2015 року зі знаком «мінус» був нестерпний сморід.

Ні для кого не є таємницею – кому лебединці завдячують за цей букет ароматів. Ще менше тих, хто сумнівався, стало після демонстрації відстійників одного з будильських підприємств, які показали кілька загальнонаціональних каналів (ТРК «Україна», ICTV) в липні ц.р. Адже на фоні цих відстійників із зеленою водою, наше Лебедине озеро виглядає, як маленький ставок.

Вже протягом кількох років міський голова та структури міської влади стукають у двері всіх контролюючих інстанцій, просячи допомоги. До цього року результатів особливих не було, але в 2015 році з’явилися перші подвижки. За активної співпраці з громадською радою міста Лебедина, це питання було винесено на рівень Києва, де проблемою зацікавилося Міністерство екології та прокуратура.

Тож, вперше у лебединців з’явилася надія на вирішення цієї проблеми. Сподіваємося, що одним із пунктів рейтингу «Топ подій 2016 року» стане чисте повітря, яким лебединці зможуть дихати вечорами.

361-й рік в історії міста був надзвичайно насиченим, як важливими подіями, так і напруженою працею та трудовими звершеннями. Та незважаючи на всі труднощі, він став ще одним значимим етапом у розвитку рідного для нас міста – Лебедина. Сьогодні ми всі з нетерпінням та оптимізмом чекаємо майбутніх змін і цікавих перспектив нового, вже 362-го року в історії міста.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *