Очистці озера БУТИ?

Однією з нагальних проблем нашого міста є очистка озера. Плани стосовно цих робіт обговорюються вже кілька років поспіль, але досі «воз и ныне там». Виявляється, усе не так просто, і для того, аби робота хоч трішки зрушилася з місця, потрібні неабиякі кошти та ряд певних процедур. Міський голова Анатолій Троян коментує цю ситуацію так:

– Сьогодні ми робимо все можливе, аби швидше розпочати роботу по очистці озера. За підтримки народного депутата України та Почесного громадянина нашого міста Владислава Бухарєва вдалося доставити новий земснаряд, який зараз перебуває на базі комунального підприємства «Комбінат благоустрою». Але так як озеро є об’єктом державного значення, ми повинні дотримуватися чинного законодавства. У першу чергу, потрібна велика сума грошей (800 тис. грн. на проектно-кошторисну документацію та більше 10 млн. грн. на саму очистку), тому ми ведемо переговори з Міністерством екології та природних ресурсів, Міністерством фінансів і вже стоїмо в черзі на виділення коштів. А нещодавно отримали листа, де вказаний перелік документів, які ми повинні надати. Окрім цього, потрібно провести ще й ряд заходів:

1) доукомплектувати земснаряд (для повноцінної його роботи не вистачає певних запчастин);

2) сформувати бригаду робітників, які швидко та якісно впораються із поставленою задачею (зараз це питання вже вирішене, і очисткою займатимуться люди, які мали з цим справу в 80-х роках);

3) підвести електричний струм, поставити підстанцію;

4) закласти кошти на виконання робіт та на забезпечення заробітної плати.

Крім того, слід звернути увагу, що очищення озера – процес довготривалий, розрахований не на один рік.

На сьогоднішній день кошти для проведення цих робіт в бюджет не закладені, немає висновків та дозволів відповідної експертизи й проектно-кошторисної документації. Але ми плануємо передбачити кошти у бюджеті 2016-го року, щоб розпочати роботи і зробити все можливе, аби люди могли спокійно відпочивати й милуватися красою рідного озера.

Газета «Життя Лебединщини»

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *