На порядку денному – робота територіального центру

Питання стану надання соціальних послуг територіальним центром розглядалися 10 серпня ц.р. учасниками апаратної наради при міському голові.

Звертаючись до присутніх, Анатолій Троян відзначив, належну роботу соціальних працівників міського тер центру, підкресливши, що на працівників територіального центру покладено надзвичайно важку та відповідальну роботу – допомагати людям похилого віку, інвалідам, всім тим, хто найбільше цього потребує.

Сьогодні територіальним центром обслуговується 760 одиноких та непрацездатних осіб міста Лебедина та підпорядкованих сіл. В т.ч. 590 осіб обслуговується відділенням соціальної допомоги вдома, ще 183 осіб – відділенням організації надання адресної допомоги.

За категоріями користувачів послуг, найбільше терцентр обслуговує громадян похилого віку – 583 особи, також обслуговуються – 143 інваліди, 219 ветеранів війни, 208 – діти війни. Найбільш затребуваною ними послугою є ведення домашнього господарства, прибирання приміщення, доставка продуктів харчування, здійснення санітарно-гігієнічних заходів.

Середня завантаженість на соціального працівника становить 10,6 осіб.

Директором терцентру Сергієм Яхваном відзначено й позитивну роботу в питаннях впровадження інноваційних форм і методів соціального обслуговування. Зокрема, при терцентрі працює мультидисциплінарна команда студентів Лебединського медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка. Дана команда опікується 25-ти підопічними відділення соціальної допомоги вдома, яким надає комплекс соціально-медичних послуг. Всього з початку року здійснено 16 об’їздів, надано 370 послуг.

Пари терцентрі також працює університет третього віку, чиїми послугами користуються 10 громадян. Заняття для слухачів проводяться на базі Лебединської ЗОШ №1 за 36-годинною програмою.

В ході наради також розглянуті питання щодо перспектив створення на базі територіального центру відділення соціальної реабілітації для дітей. Потреба у такому відділення на сьогоднішній день особливо актуальна. Адже в місті є діти, яким необхідна реабілітація. За даними відділу освіти, сьогодні у нас налічується 7 таких дітей.

Для проведення реабілітації, яку планується здійснювати на базі школи-інтернату, є необхідна база, відповідні фахівці та можливості для перебування дітей. Школа може надати необхідне обладнання для ведення фізичної, психологічної, медичної та педагогічної реабілітації дітей  певних нозологій.

На думку спеціалістів, реабілітаційні заходи для дітей з обмеженими можливостями є надзвичайно важливими, адже сприяють максимальному розвитку  природних здібностей, що в подальшому дасть змогу своєчасно та найбільш повно інтегруватися в суспільство.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *