В Лебедині учасники АТО отримують земельні ділянки

З початку впровадження ініціативи Держземагентства про соціальну допомогу сім’ям військовослужбовців, які захищають територіальну цілісність нашої держави, у Лебедині перші учасники АТО вже почали отримувати у власність земельні ділянки.

Зокрема: нещодавно перший учасник АТО вже отримав у власність земельну ділянку для індивідуального житлового будівництва по вул. Горячова, ще 3 учасника АТО, на минулій 65-й сесії міської ради 28 липня ц.р., отримали дозвіл на відведення земельних ділянок по вулиці Висоцького (мікрорайон Черемушки). Триває також процедура відведення земельної ділянки для гаражного будівництва.

Ще кілька заяв на отримання дозволу щодо розроблення документації із землеустрою стосовно відведення земельних ділянок від учасників АТО знаходяться на розгляді у міській раді.

І як підкреслює міський голова Анатолій Троян, розгляд цих заяв здійснюється у спрощеному порядку.

Надання у власність земельних ділянок визначено ст. 118 Земельного кодексу України за умови, що учасник бойових дій не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки та надав у відповідний територіальний орган Держземагентства заяву, копію паспорта й ідентифікаційного кода та документ, який посвідчує його участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ тощо).

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *