Безоплатна правова допомога тепер і в Лебедині

З липня 2015 року жителі міста мають змогу отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

Надають таку допомогу працівники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Прийом громадян здійснюється кожної третьої середи місяця в приміщенні Лебединської райдержадміністрації (1-й поверх, малий зал) з 11:00 до 13:00.

Місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, біженців, та ін.

Усім цим категоріям будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та немає достатніх фінансових можливостей для здійснення цього представництва, матиме змогу звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвоката – який надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта. Послуги адвоката оплачує держава.

Охтирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Охтирка, вул. Леніна, 13. Тел. та факс (05446) 4-22-23.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *