Місце реалізації пива не обмежується торгівельною площею

Сумська ОДПІ нагадує, що з 1 липня 2015 року ліцензуванню підлягає діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.

Така діяльність повинна здійснюватися виключно у торговельних приміщеннях (будівлях), без обмеження торговельної площі, обладнаних відповідно до вимог Правил роздрібної торгівлі алкогольними  напоями з обов’язковим застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

Чинним законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом у разі наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю виключно  пивом, з 01.07.2015 року  необхідно отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 року № 854 зі змінами та доповненнями.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *