Чи сплачується акцизний податок з реалізації СГ роздрібної торгівлі підакцизних товарів, якщо товар зіпсовано

Підпунктом 212.1.11 и. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі ПКУ) визначено, що суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів є платником акцизного податку. При цьому об’єктом оподаткування є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (п.п. 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 ПКУ).

Відповідно до понять, визначених в абз. 2 п.п. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, – це продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, товарів, зазначених у п.п.215.3.4 п. 215.3 ст. 215 ПКУ, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.

Отже, об’єктом оподаткування акцизним податком роздрібного продажу підакцизних товарів є операції з реалізації суб’єктами господарювання підакцизних товарів, до яких не віднесено обсяги зіпсованого, знищеного, втраченого або використаного для власних потреб підакцизного товару.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *