За «іграшки» із зони АТО можна сісти на сім років

Вироком Лебединського районного суду громадянина П., жителя Лебединського району, засуджено до трьох років позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік за зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Працівниками міліції в його помешканні виявлено та вилучено 7 патронів калібру 5,45 мм. та 2 ручні гранати типу РГД – 5 із запалами, які придатні для здійснення вибуху.

Зі слів підсудного, вказані бойові припаси він привіз із зони проведення антитерористичної операції та мав намір використати в браконьєрських цілях.

Як би там не було, але граната – це не іграшка і призначена вона для враження цілей, перш за все, живих. Всім відомо про випадок кількамісячної давності, коли в одному з районів області, внаслідок необережного поводження з гранатою, привезеною із зони АТО, стався нещасний випадок зі смертельним наслідком.

Лише завдяки оперативності правоохоронців попереджено будь-яке використання цих боєприпасів, а з огляду на вищевказане, комусь можливо збережене життя.

Слід зазначити, що кримінальним законом цей злочин віднесено до категорії тяжких, з покаранням у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Хотілося, щоб судове рішення застерегло не тільки громадянина П., а й інших від необдуманого поводження з боєприпасами.

Прокурор Лебединського району А. Гриценко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *