«СТАЛО» — конкурс бізнес – рішень для сталого розвитку серед МСБ

Організатори проекту — ГО «Комунікації для змін» разом з Ekonomika Communication Hub за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Глобального екологічного фонду.

Мета проекту — популяризувати бізнес-рішення, які є дружніми до довкілля, дають позитивний соціальний ефект, а також є економічно життєздатними.

Сталий розвиток (sustainable development) — це така модель розвитку суспільства, яка передбачає економіч- не зростання у поєднанні з прагненням використовувати різноманітні ресурси, необхідні для повноцінного життя нинішнього покоління, у таких об’ємах, щоб не ставити під загрозу здатність наступних поколінь задо- вольняти свої потреби. Уперше термін sustainable development був запроваджений у 1987 році Міжнародною комісією з навколишнього середовища і розвитку у доповіді «Наше спільне майбутнє».

Суть сталого розвитку — триєдність: економічне зростання спільно з ефективним використанням ресурсів, мінімізацією забруднення довкілля і досягненням високих соціальних стандартів. Гармонійна та збалансована взаємодія між бізнесом і громадянським суспільством — необхідний інституційний крок для нашого майбутнього. Етапом на цьому шляху є проведення конкурсу, який підтримає найкращі бізнес- рішення для сталого (гармонійного, рівномірного, збалансованого) розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ).

Уже сама назва конкурсу — «СТАЛО» — демонструє те, що його організаторам цікаво знайти в Україні реальні бізнес-проекти — те, що вже відбулося, що можна оцінити не лише як процес, а й як результат, який можна підтвердити кількісними та якісними показниками.

При цьому буде оцінюватися не лише фінансова успішність бізнес-рішень. Відбір найбільш цікавих і життєздат- них кейсів проведе експертна комісія з огляду на економічну, соціальну та екологічну значущість. Крім того, буде враховуватися інноваційність і масштабованість запропонованих рішень.

Для поширення найкращого досвіду, який може стати для сучасних прогресивних підприємців новим бізнес- імпульсом, топ-30 кейсів будуть опубліковані на сайті конкурсу «СТАЛО» і на сторінці у Facebook з коментарями експертів конкурсної комісії та можливістю зворотного зв’язку. Заради цієї самої мети — надихнути ідеями сталого розвитку, познайомити з ефективними рішеннями — на сайті конкурсу відбудеться онлайн-голосування за найкращий фоторепортаж «Як ми це робимо».

10 переможців конкурсу та 10 переможців у спеціальних номінаціях, обраних конкурсним журі, будуть наго- роджені на урочистій церемонії, яка відбудеться на початку липня в Києві за участі представників профільних міністерств і міжнародних організацій.

Дати проведення конкурсу Приймання заявок триватиме до 30 червня. 30 номінантів оголосять 10 липня. Нагородження переможців відбудеться 24 липня.

Посилання на офіційний сайт

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *