Сумська ОДПІ – про РРО

Сумська ОДПІ спільно з ТОВ «ЕВМ-сервіс» провела семінар для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (3 група), та 2-ї групи, що здійснюють роздрібну торгівлю пивом, присвячений інформуванню платників податків про механізм придбання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та їх подальшу експлуатацію.

Директор ТОВ «ЕВМ-сервіс» Петро Набоков наголосив, що перед придбанням РРО, суб’єкт господарювання повинен пересвідчитися, що: модель РРО включено до Державного реєстру РРО (інформація про реєстр РРО розміщена на сайті ДФС України); термін служби РРО ще не вичерпано; граничний термін, після якого згідно з Державним реєстром РРО заборонено реєструвати зазначену модель РРО, не настав.

«При купівлі РРО, що був у використанні, слід пересвідчитись, що реєстрацію такого РРО було скасовано (взяти у продавця (власника) РРО довідку про скасування реєстрації за місцем попередньої реєстрації). Для придбання РРО суб’єкту господарювання необхідно звернутися до будь-якого виробника касової техніки, перелік яких з контактними даними розміщено на офіційному сайті ДФС України в розділі «Перелік» та в розділі «Податкові новини – 2015» – застосування РРО платниками єдиного податку», – зауважив Петро Михайлович.

Під час годинного семінару підприємці дізналися від податківців про особливості укладання договору на сервісне обслуговування РРО, реєстрацію РРО в органах державної фіскальної служби, опломбування РРО та введення в експлуатацію, вимоги до форми та змісту розрахункового документа (чеку), порядок роботи з РРО та інші важливі деталі, пов`язані з експлуатацією реєстраторів розрахункових операцій.

Сумська ОДПІ й надалі буде практикувати подібні заходи, аби донести інформацію до якомога більшої кількості зацікавлених осіб.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *