Розмова була діловою і принциповою

Понад три години тривало минулої п’ятниці 12 червня ц. р. засідання громадської ради міста, участь у якому взяли міський голова Анатолій Троян та заступник голови громадської ради при Сумській облдержадміністрації Ніна Чернявська.

Присутні на засіданні члени ради, представники влади, активісти суспільно-політичного життя, керівники окремих громадських організацій жваво обговорювали винесені на розгляд питання життя міста, пропонували шляхи розв’язання назрілих проблем.

Пропонуємо вашій увазі інформацію про засідання громадської ради.

 Ремонту доріг – особлива увага

Одним з ключових питань порядку денного, на якому зупинилися члени громадської ради, були питання ремонту міських доріг. Зокрема, інформуючи про стан справ, Анатолій Троян відзначив, що за останні кілька тижнів в цьому напрямку вдалось чимало зробити. Зокрема, незважаючи на складну фінансову ситуацію, в місті вже капітально відремонтовано більше 2000 кв. м по вул. Карпова, Першогвардійській, Леніна та Будильській. Найближчим часом запланований капітальний ремонт окремих ділянок дороги по вул. Вокзальній. Також в планах ремонту – вул. Новопостроєна і Серафимовича. Паралельно з капітальним ремонтом проводиться і ямковий, без якого, за словами міського голови, не обійтися.

Разом з тим, громадськість міста попросила міського голову більше контролювати якість виконання  ремонтних робіт та вживати відповідних заходів до  окремих підприємств міста, які мають у своєму розпорядженні важковаговий транспорт, що руйнує асфальтове покриття.

1460

Міський голова запевнив, що робота з реконструкції та грейдування автошляхів продовжиться.

 На порядку денному – очистка озера

Актуальною темою для нашого міста є питання очистки Лебединського озера. До цієї теми і влада міста і громадськість повертаються не один рік, але лише цього року питання вдалося зрушити з «мертвої точки». Міський голова повідомив, що завдяки підтримці народного депутата України та Почесного громадянина нашого міста до Лебедина вже прибув новенький земснаряд, що вивантажений на базі комунального підприємства «Комбінат благоустрою». Через кілька днів в місто прибудуть інженери-наладчики із Херсонського заводу, де був виготовлений земснаряд, для монтажу обладнання, тестування та навчання персоналу.

За словами міського голови, сьогодні ведуться роботи з підготовки проектно-кошторисної документації, і вже після цього розпочнуться безпосередні роботи з очистки озера. В першу чергу буде очищено акваторію міського пляжу та намито пісок на берегову смугу. В планах влади також благоустрій прилеглої до озера території.

1458

 В Лебедині триває мобілізація і призов

Присутній на засіданні громадської ради військовий комісар Лебединсько-Липоводолинського ОМВК Юрій Онопко повідомив, що наше місто і далі живе в умовах мобілізації. В Лебединському військоматі зараз напружений період. Тривають мобілізація і призов на строкову службу. Місто завершує п’яту чергу мобілізації. Вже призвали близько 90% від запланованої кількості. Водночас проводять мобілізацію людей, призов на строкову службу, а також допомагають демобілізованим, що повертаються із зони АТО, в оформленні усіх потрібних документів.

Також не залишається без уваги роботи з будівництва захисних споруд та навчання територіальних підрозділів самооборони. Подібні заходи, на думку міського голови не тільки піднімають бойовий дух наших громадян, а й поступово змінюють їх менталітет.

 Перейменування вулиць

Викликало жваве обговорення серед членів громадської ради питання щодо можливого перейменування вулиць. Як вважає заступник голови громадської ради Володимир Кравченко, тоталітарна спадщина, до якої належать і назви вулиць на честь одіозних діячів комуністичного минулого, є значним гальмом у розбудові нашої держави, вихованні суспільно-патріотичних переконань наших громадян.

1462

Враховуючи нещодавно прийняті законодавчі акти Верховної Ради України та історичну доцільність перейменувань прорадянської топоніміки, в громаді слід почати обговорення щодо повернення таким вулицям їх історичних назв або найменування їх на честь провідників української державності, місцевих діячів та видатних подій з історії міста.

Але кожне перейменування вулиці повинно бути підтримано її мешканцями, вважає міський голова, і насильно змінювати назву вулиці, якщо цього не будуть підтримувати її мешканці ніхто не буде.

Тож, аби дійти до компромісу щодо цих питань, необхідно ще проводити роз’яснювальну роботу. Зокрема, вже через кілька днів подібне обговорення розпочнеться на офіційному сайті міста Лебедина – https://lebedynrada.gov.ua//.


.

 План роботи та комісії Громадської ради

1457

Серед іншого Громадська рада погодила план своєї роботи на 2015 рік, запропонований головою ради Надією Антипенко та створила в межах ради кілька профільних постійно діючих комісій з питань екології, благоустрою та житлово-комунального господарства; охорони здоров’я і захисту дитинства; культури, тощо. Планується, що ці комісії напрацюють відповідні пропозиції, що будуть запропоновані до розгляду Громадської ради.

Практичні поради щодо організації роботи ради запропонувала своїм колегам заступник голови громадської ради при Сумській облдержадміністрації Ніна Чернявська.

****

Членів Громадської ради також турбували питання щодо проведення адміністративної реформи та питання формування тарифів на комунальні послуги. Зокрема, новостворена комісія Громадської ради взялася проаналізувати їхню складову.

Багато питань активісти задали міському голові й щодо благоустрою міста та організації дозвілля дітей. Відповідаючи на них Анатолій Троян повідомив, що найближчим часом будуть продовжені роботи в парку Т.Г. Шевченка, де до Дня міста будуть встановлені додаткові лавки та обладнано освітлення. Також найближчим часом в Лебедині будуть зроблені нових дитячих майданчика на вул. Першогвардійській та пров. Верстатників.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *