Конкретні справи народного депутата Владислава Бухарєва

Для історії Лебединського озера 2015 рік може стати одним із найбільш пам’ятних у новітній історії. Адже саме цього року справа з його очистки може бути зрушеною з «мертвої точки».

Слід згадати, що плани з очистки озера, вже кілька років обговорювалися в місті. Але за межі обговорення та перспективних планів діло так і не виходило. І ось, 10 червня ц.р. до Лебедина прибув новенький, ще у заводській упаковці, земснаряд НСС 250/40 Ф-ГР. І тепер, здається, озеро дочекається очистки.

Люди старшого покоління пам’ятають, що колись наше мальовниче озеро приваблювало своєю джерельною водою і цілющим лісовим повітрям не лише жителів Лебедина і прилеглих сіл, сюди приїжджали на відпочинок і гості з інших регіонів. Однак з часом воно зазнало значного забруднення, джерела замулилися, остання чистка озера проводилися на початку 1980-х рр., але так і не була завершеною. Згадати про це можна передивляючись архівні фото.

1420

Однак з цього часу, як кажуть, стільки води спливло — більше 30 років! Уже мало хто з лебединців вірив, що озеру повернуть його первісну суть. Однак міському голові Анатолію Трояну за підтримки народного депутата України та Почесного громадянина нашого міста Владислава Бухарєва вдалося, нарешті, зрушити цю справу з місця, й не зважаючи на фінансові труднощі, розпочати підготовчі роботи для очистки Лебединського озера.

– Це робиться, у першу чергу, для громади нашого міста, говорить міський голова Анатолій Троян. Адже озеро – це найулюбленіше місце відпочинку лебединців, і є по суті, символом нашого міста. І вирішити питання  його очистки без Владислава Вікторовича було б не можливо. Це і є конкретні справи, якими повинен займатися кожен депутат.

1421

1425

Щодо самого земснаряду, то його виготовили на Херсонському заводі з виробництва земснарядів. Як відзначають фахівці, це унікальна і багатофункціональна машина. Земснаряд має потужність до 240 м3 на год., в залежності від типів грунту. У зібраному вигляді він має 11 м  довжини, 2,4 м ширини та 2,5 м висоти. Вага 9,5 тони. Земснаряд обладнаний стрілою, здатний піднімати грунт із глибини у 8 м, обладнаний фрезерним розпушувачем потужністю в 15 кВт. Ширина захвата 400 мм, глибина зрізаємого шару 120 мм. Має гарантійний термін обслуговування у 1800 мото/год.

Сьогодні земснаряд вивантажений на базі комунального підприємства «Комбінат благоустрою», де починається процес його монтажу та тестування. Як скоро він зможе приступити до роботи, покаже час.

1427

1428

До речі, доставити такий габаритний вантаж, як земснаряд, у наше місто виявилося нелегкою справою. Тож, слова щирої подяки за допомогу транспортом і паливо-мастильними матеріалами міський голова Анатолій Троян адресує директору ТОВ «Укртранспневматики» Олександру Огієнку, керівництву ТОВ «Лебединські ковбаси» Олександру Андрєєву та Володимиру Міщенку, директору ВАТ «Лебединська рибо-водомеліоративна станція» Віталію Шапошникову, директору ДП «Лебединський моторобудівний завод» Олегу Богатирьову, керівництву ПАТ «Лебединський завод поршневих кілець» Олександру Пивоварову та Миколі Горбасю, керівництву ТОВ «АПК Лебедин» Валерію Лихіцькому та Сергію Лапоногу, директору СТОВ «Хлібороб» Олександру Гурлаю, директору СТОВ «Промінь» Євгену Коваленку, директору СТОВ «Перемога» Анатолію Онайку та директору ТОВ «Лебединський райагробуд» Євгену Марченку.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *