З 1 червня 2015 року припинено призначення пенсії за спецзаконами.

З 1 червня 2015 року скасовуються норми щодо пенсійного забезпечення осіб, яким пенсії/щомісячне довічне грошове утримання призначаються відповідно до законів України “Про державну службу”, “Про прокуратуру”, “Про судоустрій і статус суддів”, “Про статус народного депутата України”, “Про Кабінет Міністрів України”, “Про судову експертизу”, “Про Національний банк України”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про дипломатичну службу”, Податкового та Митного кодексів України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України. Це передбачено п. 5 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 02.03.2015 №213, а саме у разі неприйняття до 1 червня 2015 року закону щодо призначення всіх пенсій, у тому числі спеціальних, скасовуються норми пенсійного забезпечення за вище вказаними Законами і призначення пенсій здійснюється на загальних підставах.

Уряд України до 1 травня вніс на розгляд Верховної Ради закон про системну пенсійну реформу. Оскільки зазначений закон не ухвалено, з 01 червня 2015 року призначення пенсій за спеціальними законами припиняється. Відтепер всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим державним службовцям будуть призначатися відповідно до Закону „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Ця норма не стосується осіб, яким пенсія призначається відповідно до законів України  “Про наукову та науково-технічну діяльність” та “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Управління Пенсійного фонду в м.Лебедині та Лебединському районі звертає увагу, що раніше призначені пенсії за спец законами не перераховуються. Виплата призначених до 01.06.2015 року пенсій  здійснюється у попередніх розмірах.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *