Безалкогольне пиво акцизним податком не оподатковується

Операції з реалізації товарів, які не належать до підакцизних, зокрема безалкогольного пива, акцизним податком не оподатковується.

Пиво — це насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, який зазначений у товарній позиції 2203 згідно із УКТ ЗЕД. На пиво із солоду (солодове), що належить до товарної групи 2203 00 згідно із УКТ ЗЕД, установлені ставки акцизного податку.

Водночас безалкогольне пиво належить до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2202 (ст. 1 Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»), на яке ставки акцизного податку Податковим кодексом не встановлено й такі товари не віднесено до підакцизних.

Отже, операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі товарів, які не належать до підакцизних, зокрема пиво безалкогольне, акцизним податком не оподатковується.

Звертаємо увагу: відповідність спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів підтверджується наявністю в їх виробника чи імпортера сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *