Успіхи в обласному конкурсі психологів дошкільних закладів міста

На виконання наказу управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 03.03.2015 року № 148-ОД «Про проведення обласного конкурсу на кращий психологічний кабінет дошкільних навчальних закладів системи освіти Сумської області» у нашому місті спочатку був проведений перший етап огляду-конкурсу психологічних кабінетів дошкільних  навчальних закладів.

Слід відзначити, що кожна з дошкільних установ – «Калинка», «Ромашка», «Чайка»  – ретельно готувалися до конкурсу. Так, у ДНЗ «Калинка» повністю оновлено навчальний кабінет для роботи з дітьми , а для проведення просвітницької та корекційно-розвивальної роботи придбано фліп-чарт, прозорі дошки для роботи з дітьми, дошка для малювання піском, з’явилися «сухий басейн» та «сухий дощ». Усі ці новинки широко використовуються психологом закладу як в роботі з дітьми, так і дорослими.

Психолог ДНЗ «Ромашка» творчо підходить до пошуку матеріалу для корекційної та розвивальної діяльності, постійно поповнює методичну базу. Затишна атмосфера робочого кабінету, наявна психологічна література, зона консультацій сприяють успішній консультативно-просвітницькій роботі психолога. Дітлахам завжди цікаво у кабінеті – м’які іграшки, роздатковий матеріал, ігри на розвиток пізнавальної та особистісної сфери дають можливість задовольнити різні смаки.

Психологічний кабінет ДНЗ «Чайка» відрізняється затишною атмосферою, його оформлення спокійне, зі смаком облаштоване, квітучі  кімнатні рослини та м’які іграшки сприяють відчуттю домашнього тепла та довіри. В навчальному кабінеті наявні декілька зон: навчальна та ігрова,  «зимовий сад», мистецька зона, які дозволяють практичному психологу використовувати їх відповідно до потреби під час занять. Стіл для роботи з піском, який має підсвітку, користується посиленою увагою як дітей, так і дорослих.

Приємно відзначити, що всі кабінети дошкільних навчальних закладів за сприяння адміністрації  та спонсорської допомоги обладнані сучасними технічними засобами, зокрема комп’ютерами.

Для участі в ІІ (обласному) етапі конкурсу було заявлено 17 психологічних кабінетів із 8 районів та 6 міст області.

Ретельна підготовка наших дошкільників дала свої результати: на підставі рішення фахового журі лауреатами обласного конкурсу на кращий психологічний кабінет дошкільного навчального закладу визнано: Лебединський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Калинка» (завідувач Шимко М.Ю., практичний психолог Пелюх В.А.); Лебединський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Чайка» (завідувач Коваль В.М., практичний психолог Логвиненко А.Л); Лебединський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Ромашка» (завідувачка Хорунжа Л.В., практичний психолог Зінченко А.Б.).

Так тримати, психологи дошкілля міста!

 Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *