Толока на озері пройшла успішно

Купальний сезон на Лебединському озері вже відкритий, хоча готовим до нього озеро назвати ще було не можна. І справа тут не тільки в підготовці акваторії пляжу, а в першу чергу, у величезній кількості сміття, що залишають по собі на березі наші відпочиваючі.

Щорічні толоки, що проводяться на озері по кілька разів за купальний сезон, звичайно, допомагають. Але з кожним разом, сміття становиться все більше і більше. І остання толока, що відбулася 5 червня ц.р., це наглядно продемонструвала.

За пів дня роботи, близько сотні городян, серед яких були працівники міськвиконкому, комунальних підприємств та бюджетних організацій, працівники шкіл, художнього музею та просто небайдужі лебединці, очистили від сміття, майже, 500 м прилеглої до озера території. У результаті зібрали більше 12 куб. м сміття, в основному порожні скляні та пластикові пляшки, консервні банки та пакети.

Учасники толоки косили траву, чистили від сміття і твердих побутових відходів береги та лісову смугу. Разом із береговою зоною, вони намагалися очистити і саме озеро. Із води витягали не лише гілки дерев, а й побутове сміття, яке не гребуючи ніякими нормами моралі, викидають просто у воду несвідомі відпочиваючі. Загалом з території пляжу було вивезено 3 вщент заповнених побутовим сміттям причепів.

Крім прибирання сміття, учасниками толоки було облаштовано пост рятівника на озері.

Люди із розумінням віднеслись до прохання взяти участь у прибиранні. І як відзначає міський голова Анатолій Троян, який працював разом з усіма, толока – гарний спосіб проявити ініціативу, допомогти улюбленому місту та озеру стати трішки кращими. Крім того, після толоки сміття дійсно стало менше.

Звичайно, поодинока акція не вирішить проблему вцілому, та все ж таки крапля греблю рве. І як вважає міський голова, хочеться сподіватися, що свідома позиція громадян, яку виявили учасники толоки не залишить байдужими відпочиваючих, і в майбутньому вони будуть більш відповідально ставитися до свого улюбленого місця відпочинку.

Адже всі ми живемо в цьому місті і хочемо, щоб воно було чистим і охайним.

[layerslider id=”79″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *