ЗОВНІШНЯ ТОРГІВЛЯ ТОВАРАМИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА СІЧЕНЬ – БЕРЕЗЕНЬ 2015 РОКУ

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє, що за інформацією Держмитслужби України експортні відвантаження підприємств та організацій області за січень–березень 2015р. становили 132 млн.дол. США, імпортні надходження – 90 млн.дол. США і склали відповідно 80% і 79% до обсягів  січня –березня 2014р.

Зовнішньоторговельні операції здійснювались з партнерами з 79 країн світу. Експортувались товари до 67 країн, імпортувались – із 57.

Експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 25% від загального обсягу експорту проти 20% – у січні –  березні  2014р. Водночас на  імпорт товарів із країн ЄС припадало 43% загальнообласного імпорту  (59% у січні – березні 2014р.).

Найвагоміші експортні поставки були спрямовані до Російської Федерації,  Єгипту, Туреччини, Румунії, Ірану, Білорусі, імпортні надходження – із Російської Федерації,  Німеччини, Італії,  Китаю, Кот-д’Івуару, Польщі.

Порівняно з січнем–березнем 2014р. в експорті та імпорті товарів  скоротились  відвантаження переважної більшості товарів, найбільше – машин механічних, металів та виробів з них, готових харчових продуктів. Зростання експорту спостерігалось у поставках деревини, зернових, приладів, імпорту –  у надходженнях мінеральних продуктів, кави, чаю, продуктів основної хімії.

 

 

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *