Весняний Миколай в гостях у художнього музею

22 травня – День святого Миколая Чудотворця. У народі Миколу ще звуть «весняним», «ярим», «теплим». З цим днем пов’язано чимало прикмет, застережень, різноманітних переказів і легенд.

Цього дня в стінах Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва голосно лунали веснянки, гаївки, а працівники музею в українських народних вишиванках гостинно зустрічали гостей – ветеранів Лебединської залізниці, а також учнів Лебединських ЗОШ №№1 та 4, що також завітали до музею.

Розпочалося свято грою на гітарі талановитої жінки, солістка міського центру культури і дозвілля, керівника ансамблю «Феєрія» Олени Листопад (Червяк). Її ліричні слова та музика торкалися сердець кожного. Деякі з пісень були виконані разом з гостями.

1265

В народі говорять: «Гумор – це рятувальний круг на хвилях життя». Учні 6 класу ЗОШ №4 Андрій Таран, Андрій Павленко та Дарія Ященко виконали театралізовану сценку «Як Кузьму провчила жінка його мила», де були показані сатиричні сторони різних життєвих ситуацій. Вразила дитяча артистичність, вміння перевтілюватися в образи дорослих. Дехто навіть впізнавав себе у побаченому.

Також порадували своїми неабиякими талантами учні ЗОШ №1  6-А та 9 класів. Микола Перевозник, Катерина Безверха, Анастасія Пустогвар, Катерина Бондар та Наталя Туманова прочитали ліричні вірші та гуморески. Сподобався вірш «Доля» Ліни Костенко  у виконанні Наталії Гурлай, а юна співачка Людмила Орел з душевністю виконала пісні «Вільний птах», «Дорога додому».

  До свята працівники музею виготовили патріотичні весняні сувеніри – ляльки – мотанки, які подарували всім присутнім. З вітальними словами звернулася заступник голови первинної профспілкової  організації станції «Лебединська» Тетяна Чуйко. Вона привітала всіх зі святом, подякувала  за концертну програму, а працівникам музею вручила торт, привітавши з недавнім професійним святом «Міжнародним днем  музеїв».

1273

[layerslider id=”72″]

Лебединський художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *