Працювала рейдова з благоустрою

В місті продовжує роботу рейдова бригада з питань благоустрою. За останній місяць бригадою у складі працівників групи Управління Державної Служби охорони при УМВС України в Сумській області проведено 6 рейдів.

Рейдові перевірки охопили питання дотримання правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку на території Лебединського ринку, а також організованого вивозу сміття та утримування у належному санітарному стані території і споруд сектору приватної забудови по вул. Будильській, Сумській, Першогвардійській, Грушевій та в інших частинах міста.

За результатами рейдів, фахівцями управління ДСУ складено 10 адміністративних протоколів за порушення правил благоустрою та правил торгівлі. Зокрема, протоколи складені за фактами торгівлі у невстановленому місці, торгівлі з машини (без документів), засмічення території суб’єктами господарювання та громадянами.

Нагадаємо, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою були складені протоколи, на порушників чекає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340-1360 гривен, для громадян, та від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850-1700 гривень, для посадових осіб.

1251

1253

Складені протоколи вже передані на розгляд адміністративної комісії, що діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради, для прийняття рішення про накладання штрафу.

Слід сказати, що благоустрій міста залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб, але й від культури та свідомості його мешканців. Так, наприклад,  в поле зору рейдової бригади все частіше потрапляють мешканці міста, які самовільно та свідомо засмічують територію чи складають будівельні матеріали поруч зі своїми помешканнями.

З мешканцями приватного сектора регулярно проводяться роз’яснювальні бесіди про необхідність своєчасно і якісно усувати недоліки в утриманні території, прибирання побутового та будівельного сміття, тощо. В тому числі щодо заборони розпалювати багаття, спалювати сміття, опале листя, гілки, побутові та промислові відходи виробництва, тощо. У випадках, якщо попередження залишалися громадянами без уваги, на них складалися адміністративні протоколи.

Питання санітарного стану в м. Лебедині, в тому числі і в секторі приватної забудови є дуже важливим та актуальним, тому з мешканцями міста постійно проводяться роз’яснювальні бесіди стосовно належного утримання територій, недопущенню спалювання сміття та порушень Правил благоустрою взагалі.

Проведення рейдових перевірок приватного сектора, суб’єктів господарювання рейдовою бригадою триває.

1258

1257

[layerslider id=”71″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *